Elämä alkaa taas

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet aikaa rentoutumiselle ja ämpärilistojen toteutukselle. Sään osalta varsin vaihtelevainen kesä on ollut varmastikin kovin moninainen. Kesällä kun mahdollisuuksia riittää töistä koomaamiseen. Lopputuloksena on toivottavasti täynnä olevat akut ja koulun penkille janoavat oppilaat.

Voisi sanoa Suomessa olevan kaksi selkeästi toisistaan erottuvaa ajanjaksoa. Kesä ja loppuvuosi. Jakson vaihtuessa vaihtuu paljon. Kesällä ihmiset ovat rennompia, iloisimpia ja tuntuvat ajattelevan mahdollisuuksia olevan tavallista enemmän. Jos kerran kesää voisi kuvailla näin, miksi tarvimme loppuvuotta?

Vastaus on yksinkertainen. Se luo vertailupintaa ja saa meidät arvostamaan asioita, joita on aika ajoin vailla. Kesä ei olisi kesä ilman loppuvuotta. Loppuvuosi myös pitää meidät järjissään. Aika elokuusta toukokuuhun saattaa olla stressaavaa, mutta se omaa myös rutiinit. Ne jotka vähentävät meiltä ajattelemisen ja stressaamisen taakkaa pelkällä olemassaolollaan.

Kesän arvoa yhtään vähentämättä, syksyn tuloa odottaa innolla. Odottaa harrastuksia ja kavereita. Odottaa koulua ja harrastuksia. Kaikkea sitä mikä rullaa arjessa eteenpäin ja niitä ihmisiä, jotka tekevät siitä mukavaa.

Hanna OllinkoskiKategoria: Arkisto 2016