Välittämisen koodi

Onko sinulla koskaan tullut tilannetta vastaan, jossa olet nähnyt nuoren avun tarpeessa tai sinulla itsellä on ollut pulmia?

cover.jpg

Et ole kuitenkaan löytänyt tai tiennyt ratkaisua tai palvelua tilanteeseen. Lastensuojeluilmoitus ei ole ollut vielä tarpeellinen. Varmasti olet joskus ja kokenut samalla turhautumista. Tällainen ongelma on tullut vastaan niin nuorilla itsellään kuin ammattilaisillakin.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on kehittänyt Tekesin osarahoituksella Välittämisen koodi –nimistä palvelua.

1-2.jpg

Se ei ole lastensuojeluilmoitus, se on matalan kynnyksen palvelu kiperiin tilanteisiin. Jos sinulla on huoli itsestäsi, Välittämisen koodi auttaa sinua. Sen toiminta-alueella on myös 3. sektori eli harrastukset ym.

Palvelu on tarkoitettu 0-28-vuotiaille lapsille ja nuorille, joten toiminta-alue on tässäkin suhteessa laaja.

2.jpg

Palvelu on kehitetty yhteistyössä esimerkiksi Poliisilaitoksen ja Aluehallintaviraston kanssa. Välittämisen koodi perustuu nuorisolakiin. Käytännössä Välittämisen koodin hyödyntäminen on helppoa. Ensin täytyy mennä heidän nettisivuilleen www.huolikoodi.fi, kirjautua sisään, kirjoittaa perustiedot ja näin olet ilmoittanut itsestäsi. Erillisiä lomakkeita ei tarvitse lähettää. Viestin saavat etsivät nuorisotyöntekijät. He hoitavat asian ratkaisemisen kulun.

Täytyy myös muistaa, että palvelussa ei tehdä mitään sinun selkäsi takana, auttajat ja autettava ovat yhteistyössä.

3.jpg

Välittämisen koodi -palvelu avautuu kevään 2015 aikana. Ennenkuin viralliset sivut aukeavat, voit käydä lukemassa lisää palvelun sisällöstä täältä sekä heidän somepalveluistaan Facebookissa, Instassa ja Twitterissä

Välittämisen koodi on myös mukana Nuorisotyöpäivät 2015 -tapahtumassa Seinäjoella!

Hanna OllinkoskiKategoria: Arkisto 2015