Lakeuden 4H-yhdistys

Lakeuden 4H-yhdistys toimii Seinäjoen kantakaupungin, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron alueilla. Nuorten työllistäminen on yksi sen tärkeimmistä tehtävistä. Yhdistys työllistää nuoria kerhonohjaajina, koiranhoitajina, lastenhoitajina ja koti- ja pihapalvelussa sekä kannustaa nuoria perustamaan oman 4H-yrityksen. Lisäksi yhdistys järjestää kursseja, joista saa työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Tällä hetkellä Lakeuden 4H:lla työskentelee 22 kerhonohjaajaa ja listoilla on useita nuoria, jotka ovat valmiina lähtemään tilauksesta hoitamaan koiria tai lapsia, pesemään ikkunoita tai leikkaamaan nurmikoita. Myös 4H-elämysmaailma Ylistarossa työllistää nuoria kesällä eläintenhoito- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä leirien apuohjaajina. Lakeuden 4H-maksaa nuorille työstä palkan, hoitaa kaikki työnantajalle kuuluvat maksut ja velvoitteet, kouluttaa työhön sekä neuvoo ja auttaa ongelmatilanteissa. Lakeuden 4H:n kesätyönhaku loppuu huhtikuussa.

Seinäjoen alueella toimii tällä hetkellä kahdeksan 4H-yritystä, joiden toimialat ovat laajalti eri aloilta aina tuotteista palveluihin. 4H-yrityksessä voit kokeilla yrityksen perustamista, bisneksen pyörittämistä ja yrittäjänä oloa. 4H-Yritys on helppo tapa kokeilla onko yrittäjyys sinun juttusi. Riskit ovat pienet ja ohjaaja on apunasi. 4H-yritystoiminta voi olla jatkuvaa tai kertaluonteista. Nuoret ovat luonnollisesti mukana 4H-toiminnan kehittämisessä. Me yhdistyksessä haluamme toimia nuorilta saadun palautteen ja toiveiden mukaisesti. Teillä on esimerkiksi mahdollisuus järjestää erilaisia klubeja, tapahtumia ja projekteja 4H:n tukemana. Lisäksi 4H myöntää Itse tehty -projektirahaa 4H-nuorten omiin projekteihin. Projekti-ideoita voi ammentaa 4H-toiminnasta, kuten luonnosta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja käsillä tekemisestä. Teidän juttunne voi olla esimerkiksi pop up -ravintola, teatteriesitys, videon tekeminen tai vaikka yritysbisneksiin liittyvä juttu.

4H:ssa sinulla on upeat mahdollisuudet kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Voi esimerkiksi toimia isäntäperheenä ulkomaalaiselle vaihtarille, lähteä vaihtoon joko lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa, osallistua kansainvälisiin koulutuksiin Suomessa ja ulkomailla sekä viettää kansainvälistä leirielämää. 4H-toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus kokeilla ja opetella uusia juttuja, tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä asioita yhdessä, toteuttaa yhteisiä projekteja sekä saada työkokemusta ja taitoja työelämää varten. 4H-toiminta perustuu jäsenyyteen, joten lähes kaikki koulutus on jäsenille ilmaista tai ainakin huomattavasti edullisempaa. Toiminta on kaikille avointa, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Tervetuloa mukaan ideoimaan ja toteuttamaan nuorten 4H-toimintaa! Lisätietoja: Lakeuden 4H-yhdistys: www.lakeus.4h.fi Yhteydenotot yhdistykseen: seinajoki(a)4h.fi tai 040 837 8355/ Tiina Käyntiosoite: Puskantie 3, SeinäjokiKategoria: Arkisto 2014