Seinäjoen käsityömessut

Messut olivat tänäkin vuonna kolmipäiväiset ajalla 4.-6.10. Itse vierailin messuilla lauantaina, joka taisikin olla messuilla aika vilkas päivä. Myös kävijämäärät ylittyivät jälleen edellisiin vuosiin verrattuna ja Seinäjoki Areenalla vieraili huima määrä messukävijöitä sekä tietysti näytteilleasettajia. Messukävijöitä oli ihan vauvasta vaariin kaikissa ikäluokissa, eli käsitöistä löytyy varmasti iloa ihan kaiken ikäisille!

Messujen yhteydessä järjestettiin myös kukkasidonnan SM-kilpailut ja nähtävillä olikin toinen toistaan upeampia teoksia, joita kilpailijat olivat jo ehtineet tehdä. Areenan B-hallin puolikas oli siis kokonaan järjestetty tätä kilpailua varten, ja katsojat pääsivät seuraamaan sekä työskentelyä, että teosten arviointia ja esittelyä ihan katsomopaikoilta.


Untitled_design.jpg

Itse messut olivatkin sitten valloittaneet koko A-hallin puolen. Mukana oli paljon tuttuja näytteille asettajia viimevuosilta, mutta mahtuipa mukaan muutamia ihan uusiakin yrittäjiä ja muita messujen ensikertalaisia. Myös ohjelmalavalla nähtiin paljon esiintyjiä jokaisena päivänä, muun muassa hauskoja muotinäytöksiä sekä erilaisia työnäytöksiä uusista tai hieman erikoisemmista käsityötekniikoista. Loppujen lopuksi messujen tarjonta oli kuitenkin aika samanlainen kuin edeltävinäkin vuosina, mikä oli pienoinen pettymys. Mitään uusia ahaa-elämyksiä ei syntynyt, mutta kyllähän sieltä jotain pieniä vinkkejä ja jokunen uusi tekniikkaidea tarttui mukaan.

Ehkä taas ensi vuonna uudestaan, sillä onhan messuilla käyty vierailemassa tavallisesti lähes joka vuosi!

kssmessu2.jpg

Teksti ja kuvat: LauraKategoria: Tapahtumat