Solar Sound 2019: Kehitystä ja energiaa

Seinäjoella sijaitseva Solar Sound Festival järjestettiin jo seitsemättä kertaa 2.-3. elokuuta 2019, jälleen Koulutuskeskus Sedun sisäpihalla. Itseään urbaanin ja elektronisen musiikin festivaaliksi kutsuva Solar Sound piti sisällään tänäkin vuonna monia Suomen musiikkiskenen tämän hetkisiä huippunimiä, kuten muun muassa Reino Nordin, Evelina, JVG, Gettomasa ja Vesta. Pääesiintyjänä koko festivaalilla toimi suuresta hitistään Freestyler tunnettu Bomfunk MC’s.

Solar Soundit yhdistetään yleensä niin sanotuiksi teinifestareiksi, ja sitähän ne aikalailla ovat. Niin ulko- ja sisäpuolella silmään osuu suurimmaksi osaksi noin yläaste- ja lukio/ammattikouluikäisiä nuoria. Tämä näkyy kyllä myös alueen kunnossa; niin ihmiset kuin kadut olivat suhteellisen sekaisin. Tilanne oli kuitenkin ennakoitu hyvin, ja keskustan alueella liikkui runsaasti poliiseja ja ambulansseja. Nuorista tämä saattoi tuntua vähän ylireagoinnilta, mutta on parempi, että asiat otetaan vakavasti heti, eikä vasta sitten, kun olisi liian myöhäistä. Festivaalialueelta löytyi kuitenkin myös anniskelualue ja VIP-alue, joten kyllä Solar Soundeilta vanhempiakin ihmisiä löytyy – ei siis tarvitse jättää menemättä Solareille nuorien juhlijoiden takia, täysi-ikäiset pääsevät juhlimaan vaikka anniskelualueelle.

4360687324786586161_IMG_7496.jpg
Kaksipäiväinen festivaali käynnistyi perjantaina 2.8.2019 Tipan johdolla, jonka jälkeen lavalle asteli Petri Nygård. Iltaa aloitteli jo kahdesti Seinäjoella tämän vuoden aikana esiintynyt Reino Nordin. Vaikka Nordin esiintyi jo seitsemältä, juhlijoita oli runsain määrin katsomassa tämän sympaattisen huippuartistin keikkaa. Tuttujen hittien tahdissa siirryttiin seuraavan artistin keikalle, kun Evelina saapui lavalle kahden upean taustatanssijansa kanssa. Positiivista kehitystä on Evelinan lavaesiintymisessä selkeästi tapahtunut, niin lavasteissa kuin itse artistissakin. Lavasteissa oli vahva ja tyylikäs valkoinen teema, kun taustalla oli suuri valkoinen kangas ja lavalla portaat sekä mikrofoniteline, jossa oli pohjassa ”kristalleja”. Oli ilo nähdä, että Evelina oli kehittynyt valtavasti myös esiintyjänä, ja muun muassa koreografioita oli lisätty tanssijoiden lisäksi hänelle itselleen.

14195771-46F4-42DE-BEA3-2ABE77E8AF38.jpeg
Perjantain pankinräjäyttäjät olivat ketkäs muutkaan kuin Jare ja VilleGalle. JVG toi lavalle niin tanssijoita, suuren formulakuskilavasteen kuin pyrotekniikkaa. Yleisöä ei ollut mitenkään aivan mielettömästi koko festivaalin aikana, mutta laatu korvasi määrän, sillä yleisö tanssi keikan alusta loppuun aivan fiiliksissä. Lauantai aloitettiin kovilla panoksilla, kun lavalle astelivat ensimmäisenä varsinkin nuorten keskuudessa todella suosittu hittejä toisensa perään julkaiseva Teflon Brothers. Menoa oli siis jo ensimmäisestä esiintyjästä alkaen, ja fiilis nousi pilviin Gettomasan noustessa seuraavaksi lavalle.

7624669824154747174_IMG_7408.jpg

Lauantain yllättäjä oli Haloo Helsingistä tuttujen Leo Hakalan ja Jere Marttilan elektronisen musiikin tuottajaduo Stereo. Tällä kaksikolla oli aivan valtavasti energiaa, ja se levisi sekunneissa koko yleisöön. Vasta muutamia kuukausia duona musiikkia julkaisseen Stereon hittibiisi Vuosien päästä (feat. Etta) on saavuttanut jo yli viisi miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssä, ja Stereo löytyy jo esimerkiksi Spotifyn Kovimmat hitit juuri nyt –soittolistalta. Koko keikan jatkunut mieletön fiilis, voima ja energia olivat jopa hämmentävää, mutta vain positiivisesti. Tämä oli keikka, joka oli ilo ja onni nähdä!

6BB7E157-04A3-47E4-90D1-7F242E6A562B.jpeg
Loppuillasta tunteita ja tunnelmaa lavalle toivat vielä Pyhimys, Nikke Ankara sekä Vesta, ja tanssijalan laittoi vipattamaan festivaalin pääesiintyjä Bomfunk MC’s. Porttien sulkeutumisen jälkeen täysi-ikäiset pääsivät jatkamaan juhlia vielä Viihdemaailma Ilonassa, kun perjantaina Ilonan lavalle saapui Kube ja lauantaina Lukas Leon. Juhlat jatkuivat siis Solar Soundeilla aamuyöhön asti, jos vaan jaksoi sinne asti.

76FE288D-6604-434B-8BAC-2CBF51A79A3B.jpeg

Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Tapahtumat