Provinssin helmiä: Mainland Stage

Jännittävin aika vuodesta on aina odotella festivaalien tulevan kesän pääesiintyjäuutisia – se varmistaa kesän ensimmäiset suunnitelmat, mikäli artistikattauksesta löytyy juurikin se oma suosikki. Tänäkin vuonna Provinssin päälavalle nousi niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippunimiä. Mainland Stagen päägenret olivat tänä vuonna pop, rap ja rock. Pääkentältä löytyi päälavan lisäksi anniskelu- ja vip-alueet, merchandise- ja Subwayteltat sekä Carlings Stage.

Poppia Provinssin päälavalla edustivat kotimaiselta kentältä muun muassa Alma, Sanni, Juha Tapio ja Vesta. Ulkomaiselta kentältä poppia yleisölle toi sympaattinen, useista hiteistään (esim. FRIENDS ja 2002) tunnettu englantilainen Anne-Marie. Räppiä lavan tarjonnasta löytyi myös niin Suomesta kuin Yhdysvalloista – torstain pääesiintyjä oli huikea Macklemore, ja lauantaina lavalle nousi Yelawolf ja pääesiintyjänä JVG. Rockia päälavalla tarjoilivat esimerkiksi Bring Me The Horizon, Apulanta, Limp Bizkit ja Papa Roach.

7A5AEFE0-4D7C-4DC1-8770-D0758A36D367.jpeg
Erityisesti mieleen jäivät Bring Me The Horizonin laulaja, Macklemoren olemus ja Juha Tapion tajuttoman kova show. Huippusuosittu Bring Me The Horizon on englantilainen rock-yhtye, joka on jo useampaan kertaan nähty Suomessa, mutta onneksi bändi saatiin jälleen kokea tänä vuonna Provinssissa. Keikka alkoi täydellä energialla, kun bändi villitsi heti yleisön kappaleellaan MANTRA. Aiemmin bändiin tarkempaa tutustumatta mieleen jäi ensisilmäyksellä bändin mieletön laulaja Oliver Sykes. Hänen tyylikkyytensä ja lavaolemuksensa iskivät silmään heti tämän lavalle astuessa, ja keikkaa oli mahdottoman inspiroivaa seurata, juurikin Sykesin vuoksi. Myös Bring Me The Horizonin taustatanssijat osuivat vahvasti silmään – mustat verkkomaskit päässään tanssivat naiset olivat mielettömän mielenkiintoisia, ja he saivat hyvin myös omaa näkyvyyttä keskellä lavaa. Keikan visuaalinen ilme oli myös hyvin värikäs ja sitä kautta todella kaunis.

D3AC0EB2-03D1-4419-915D-D91C94F55BA7.jpeg
Mainland Stage sai myös kunnian kannatella super suositun yhdysvaltalaisräppäri Macklemoren bändiä torstai-illan vaihtuessa perjantaiksi. Muun muassa huippuhiteistään Thrift Shop ja Can’t Hold Us tunnettu räppäri pisti parastaan Provinssin päälavalla – keikka ei ollut vain suorittamista, kappaleita toistensa perään esittämistä, vaan tämä artisti osasi kommunikoida ihailtavalla tavalla yleisön kanssa. Juhlijoiden päässä vilkkuneiden Subway-lippisten johdattamana Macklemore innostui puhumaan yleisölle heti ensimmäisen kappaleen jälkeen menneisyydestään Subway-ketjun voileipäartistina. Lopulta hän sai yleisöstä päähänsä vihreän Subway-lippiksen, joka päässä hän jatkoi keikkaansa. Thrift Shop –kappaleen alkaessa yleisö villiintyi täysin – olihan se tuttu lähes jokaiselle. Festarikansa lauloi täyttä kurkkua mukana ja näytti koko keikan ajan Macklemorelle ja hänen bändilleen täyttä rakkautta. Eniten Macklemoresta mieleen kuitenkin jäi hänen viileä olemuksensa; aluksi vaikutti siltä, että hän olisi vaan liian siisti tyyppi tälle lavalle, mutta nopeasti tuli selväksi, että se oli puhdasta rentoutta ja yleisön viihdyttämistä. Ja yleisö kerrassaan rakasti sitä.

BADB968B-71D8-4336-A8EE-FF9F40BC834E.jpeg
Yksi yllättävimmistä keikoista Provinssin Mainland Stagella, ja oikeastaan koko artistitarjonnasta oli Juha Tapion keikka lauantai-iltapäivällä. Vaikka tämän kotimaisessa musiikissa jo legendaksi muodostuneen artistin voisi kuvitella olevan täydellinen lavaesiintyjä kaikkien näiden vuosien kokemuksen jälkeen, ei silti tullut mieleenkään, että hänen show olisi oikeasti näin mieletön. Juha Tapio sai koko yleisön laulamaan mukanaan koko keikan ajan, ja tanssijalka vipatti vähän jokaisella vastaantulijalla. Tältä keikalta ei puuttunut yhtään mitään; oli niin pyrotekniikat kuin yleisön tervehtiminen lavan edessä. Aika ja kokemus parantavat tietenkin aina lavaesiintymistä, mutta Juha Tapiolla oli mukanaan myös tiettyä charmia, jota ei kovin helposti saada; sitä vaan on.

8C593BB5-91E1-441A-8540-B842F3FF51CA.jpeg
Kesä ja Ihmisten juhla ovat nyt ohi tältä vuodelta, mutta ensi vuonna tanssitaan jälleen Törnävänsaarella! Vuoden 2020 Provinssi järjestetään 25. – 27.6.2020, ja innolla odotamme jo seuraavia Mainland Stagen huippunimiä.

2512758664328161117_IMG_3743.JPG

Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Tapahtumat