Provinssin helmiä: Woodland Stage

Provinssin toisiksi suurin lava, Woodland Stage, oli tänäkin vuonna yksi yleisön suurista vetonauloista. Lavalla nähtiin muun muassa Ellips, Pariisin Kevät, Vesala, Anna Puu, Ida Paul & Kalle Lindroth, Gasellit, Elastinen sekä Chisu.

54E18EA6-6742-4F6D-ADFC-B10FFF72E65A.jpg
Aurinko paahtoi lähes pilvettömältä taivaalta festariyleisön päälle jokaisena päivänä, ja Woodland Stage pisti parastaan. Lavan yleisö oli jaettu kahteen osaan; kaikille sallittuun alueeseen ja anniskelualueeseen nimeltään Woodland Bar. Täysi-ikäisten pakkautuessa anniskelualueen puoleen, ikärajattomalle puolelle jäi monella keikalla mukavasti tilaa, eikä yleisössä ollut liian ahdasta.

Woodland Stagen yleisössä oli panostettu myös mukavuuteen: alueen oikealta reunalta löytyi runsaasti erilaisia istumapaikkoja, kuten muun muassa iso vihreä rakennelma, jonka päälle mahtui istumaan kymmenittäin ihmisiä. Se oli mahdollisesti loistava paikka lämmitellä illan viileyden laskeutuessa.

5A7CC409-ED1E-4DA4-AAFC-B1AB5D75384B.jpg
Lavan tarjonnasta jäi erityisesti mieleen Vesalan neonkeltainen haalari, Anna Puun pyörivä kuu, Ida Paulin ja Kalle Lindrothin keikan aikana lavalla nähdyt Pride-liput sekä Chisun tyylikkyys. Vesalan saapuessa yleisön eteen, hän aloittaa keikkansa kappaleellaan ”Mul ei oo lapsuudensankarii”. Festariyleisö on heti alusta alkaen menossa mukana, ja laulaa yhdessä Vesalan kanssa niin vanhoja kuin uusiakin hittejä.

67B3C058-44B0-45A9-99AC-A9393CBF65AA.jpeg
Anna Puun keikkaa taas voisi kokonaisuudessaan kuvailla yhdellä sanalla: kaunis. Heleän äänen aloittaessa kappaleen Keho Puhuu: ”Paina sun korva mun rintaa vasten, kuuntele sydämen ääntä”, hän ilmestyy yleisön eteen seisomalla pyörivän kuulavasteen sisällä hopeiseen asuun pukeutuneena. Tunnelma yleisössä oli suorastaan maaginen.

Toisenlaista maagisuutta toi lavalle lauantaina esiintynyt Chisu. Lavalla oli oranssit hieman läpinäkyvät portaat ja screenillä tummansininen aallokko. Keikan alkaessa Chisu harppoo portaat kuin patsas, ja aloittaa kappaleellaan Momentum. Settilistaan kuului paljon Chisun uusia biisejä, jotka ovat varsin erilaisia kuin hänen aiemmat teoksensa. Yleisö sai kuitenkin laulaa mukana myös Chisun vanhempia hittejä, kuten Sabotage, Ihana ja Baden-Baden – ja näiden saattelemana ihmisten juhla oli ylimmillään.

F940697F-E194-4931-BF9D-D4060D8498D0.jpg
Elastisen keikan aikana Woodland Stagen yleisö oli kertakaikkisen liekeissä; juhlijoita oli lähes silmänkantamattomiin ja eturivit saivat nauttia hurjasta kuumuudesta useaan otteeseen mahtavan pyrotekniikan ansiosta. Mielettömän yleisömäärän keräsi myös Gasellien keikka, jossa festarikansa pomppi setin alusta loppuun ja oli täysillä mukana.

36851F08-DC3E-4F9F-8AE6-6C26C938A3DB.jpeg
Kokonaisuudessaan Woodland Stagelle oli valittu juuri sopivat esiintyjät; tällä hetkellä hyvin nosteessa olevia artisteja, joiden voisi kuvitella valtaavan päälava Mainland Stagen parin vuoden sisällä – jossei ole jo aiempina vuosina sitä tehnyt.

Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Tapahtumat