Provinssin helmiä: Radio Helsinki Stage

Heti festivaalin saapumisporttien läheisyydessä sijainneen Radio Helsinki Stagen keikkatarjonta oli tänä vuonna varsin monipuolista: lavalta löytyi niin metallia, punkia ja rockia kuin poppia, räppiä ja indietä. Merkittävää lavan tarjonnassa oli myös se, että jokainen esiintyjä oli kotimainen – joten tämä lava oli toisin sanoen monipuolisen kotimaisen musiikin lava. Jos on kaivannut uusia tuulia omaan musiikkimakuunsa, Radio Helsinki Stage antoi oivan tilaisuuden tutustua uusiin ja erilaisiin artisteihin. Lavalle nousivat muun muassa Lähiöbotox, Jannika B, IBE, Vilma Alina, Etta, Iisa, SOFA, KUUMAA, Sini Yasemin ja Santa Cruz.

CF24C721-40AB-45BD-97E1-235E02BF70EA.jpeg
Pienestä lavasta ja alueesta huolimatta yleisöä kerääntyi monille keikoille todella paljon. Radio Helsinki Stagen vieressä sijainnut anniskelualue veti myös paljon täysi-ikäisiä lavan lähettyville, joten uusille nouseville artisteille tämä oli loistava tilaisuus näyttää heidän juttuaan juhlivalle festarikansalle.

-1087773145036098234_IMG_8430.jpg
Lavan tarjonnasta mieleen jäi muun muassa Etan asenne, KUUMAA -bändin hyväntuulisuus ja Sini Yaseminin hitit. Etta on yksi suomiräpin tämän hetken lupaavimmista nimistä, joten on varsin mielenkiintoista seurata, miten hänen uransa artistina alkaa kasvaa. Sosiaalisessa mediassa Ettaa seuranneena mieleen on varmasti jäänyt kuva hyvin itsevarmasta naisesta – ja kuva ei muuttunut hänen astuessa Provinssin lavallekaan. Keikan alkaessa Etta käveli lavalle vahvalla asenteella ja otti yleisön heti haltuunsa kappaleella MayDay. Seuraavaksi settilistalla oli luvassa hänen ensimmäinen singlensä, Ballerina, joka julkaistiin elokuussa 2018. Provinssin keikka oli Etalle ensimmäinen oma festarikeikka, mutta silti hän veti keikan kuin vanhakin konkari – lavalle ei tarvittu yhtään enempää tai vähempää kuin Etta ja mikrofoni.

90660857-8B2D-450F-8E56-DC0A5EB57198.jpeg
Toinen nousukiidossa oleva lupaus on viisihenkinen bändi KUUMAA, jota Kantti haastatteli jo vuoden 2017 Provinssissa (haastattelun pääset lukemaan TÄSTÄ). Toukokuussa 2017 bändi julkaisi ensimmäisen singlensä Uppoon Suhun, ja huhtikuussa 2019 odotus palkittiin, kun KUUMAAn kymmenkappaleinen esikoisalbumi julkaistiin. Tämän viisikon astellessa Radio Helsinki Stagelle toista kertaa kolmen vuoden sisään, oli mieletöntä nähdä, miten paljon bändin kannatus oli noussut, ja miten itse bändikin oli kasvanut. Juhliva festarikansa oli täysillä mukana jopa lähes tuoreen albumin biisien aikana, ja Mun Pitäis Se Jo Tietää – kappaleen aikana lavalla nähtiin myös biisissä feattaava SONNY. Läpi keikan bändin pojista huokuu sen ilon määrä, miten paljon he nauttivat tekemästään ja lämmin hyväntuulisuus leijailee yleisön yllä. Tämän bändin nimi kannattaa todellakin laittaa korvan taakse, sillä heidän matkastaan läpi musiikkialan tulee varmasti vielä merkittävä.

49BF757C-8369-4D71-8A0C-11103E074F45.jpeg
Kolmas mieleenpainuva esiintyjä Radio Helsinki Stagella oli Sini Yasemin. Hän nousi lavalle festivaalin viimeisenä päivänä puolta tuntia ennen keskiyötä. Yleisöä kerääntyi runsain määrin katsomaan Sini Yaseminin ensimmäistä Provinssin keikkaa ja pomppiessaan lavalle hän sai yleisönkin jalkaparit nopeasti liikkeelle. Myös Sini Yasemin julkaisi esikoisalbuminsa tämän vuoden alkupuolella, joten tälläkin keikalla oli tarjolla suhteellisen uutta musiikkia. Keikan aikana yleisö sai kuitenkin laulaa mukana tuttujakin hittejä, kuten muun muassa Adoptoi Mun Sydän, Lihasmuistissa ja Adios. Sini Yaseminin keikalla tanssimisen jälkeen olikin hyvä siirtyä pääpäivän pääesiintyjän alkavalle keikalle, eli sukeltaa JVG:n riimien joukkoon.

01D24EDE-4822-4D76-9CCE-F184274904DB.jpeg
Kokonaisuudessaan Radio Helsinki Stagen tarjonta palveli todella laajaa musiikkimakua. Tuttuja pop-hittejä tarjoili muun muassa Jannika B, Vilma Alina ja Sini Yasemin, indie-musiikista kiinnostuneille The Holy saattoi olla hyvä vaihtoehto ja rockia löytyi esimerkiksi Barbe-Q-Barbiesien sekä Luukas Ojan keikoilta. Suomiräpin tarjonta oli myös huomattavan runsasta: IBE, Ville Valoton, Etta, SOFA ja Adikia.

-4217776480674841028_IMG_0473.jpg

Teksti & kuvat: Miranda Kivekäs



Kategoria: Tapahtumat