Kantin Tangokysely

Tangomarkkinat järjestettiin Seinäjoella jälleen 10.–14.7.2019. Yhteensä 111 000 jalkaparia saapui juhlimaan tangojen tunnelmaa, mutta nuorille tämä tapahtuma on kuitenkin aika vieras. Verkkolehti Kantin Instagramissa julkaistiin viime viikon torstaina muutamia kysymyksiä seuraajillemme Tangomarkkinoihin liittyen, ja nyt on aika hieman tarkastella tuloksia.

IMG_1622.jpg
Oletuksena monella varmasti on se, ettei nuoria kiinnosta Tangomarkkinat kovinkaan paljoa. Asia ei tule kovin suurena yllätyksenä, sillä eihän Tangoja ole niin sanotusti nuorille suunniteltu eikä sen tarjonta ole niinkään nuorten makua. Mielenkiintoista oli kuitenkin katsoa, mitä mieltä seuraajamme ovat; paljastuuko Tangomarkkinoiden kiinnostuksesta jotain uutta, vai pitikö alkuoletus paikkansa. Jokaiseen kysymykseen vastasi noin 14 henkilöä.

IMG_1626.jpg
Ensimmäisenä Verkkolehti Kantin Instagram-tarinassa kysyttiin, kiinnostavatko Tangomarkkinat yleisesti. Tässä kysymyksessä tulokset jakautuivat seuraavasti: Kyllä-ääni sai 21 % ja ei-ääni 79 %. Kielteisesti vastanneet seuraajat perustelivat valintaansa muun muassa sillä, että Tangomarkkinoilla ei ole oman ikäistä porukkaa. Mielenkiinnosta pyysimme seuraajiamme kertomaan sanan, joka ensimmäisenä tulee Tangoista mieleen. Vastauksina seuraajamme lähettivät esimerkiksi: Tango, tangokuninkaat ja ihanat muistot.

IMG_1632.jpg
Seuraavaksi selvitettiin, lähtisivätkö seuraajat Tangomarkkinoille esiintyjien vai metrilakun perässä. 93 % seuraajista oli sitä mieltä, että metrilakut kiinnostavat esiintyjiä enemmän. Tämä ei myöskään ollut kovin yllättävää, sillä kuten aiemmin mainittua, Tangomarkkinat eivät kuitenkaan tarjoa suuren osan nuorista musiikkimakua palvelevia artisteja. Tangokadulle ei myöskään pääse alle 18-vuotiaat, joten sekin laskee nuorten osuutta vierailijoista. Tangotorille kuitenkin pääsee aina, ja sieltä löytyikin esimerkiksi hattaraa, metrilakuja ja aurinkolaseja.

IMG_1635.jpg
Onneksi Seinäjoella on kuitenkin kesätapahtumia vähän jokaiseen makuun! Kantin seuraajat saivat myös äänestää, ovatko he innoissaan muista Seinäjoella järjestettävistä kesätapahtumista. Tässä tulos olikin jo tasaväkisempi, sillä jopa 58 % vastanneista vastasi myöntävästi.

Lopputuloksena voikin siis todeta, että Tangomarkkinat eivät herättäneet oikein suurta innostusta ainakaan Verkkolehti Kantin Instagram-seuraajissa. On kuitenkin mahtavaa, että Seinäjoki tarjoaa festivaaleja myös erilaisille musiikkimauille, eikä vain sille, millainen on pinnalla juuri milläkin hetkellä esimerkiksi radiossa. Ja mainittakoon vielä, että Tangomarkkinat ovat kuitenkin suurelle osalle suomalaisista hyvin kuumaa kamaa – Provinssi keräsi tänä vuonna yhteensä 73 000 kävijää, kun taas Tangomarkkinat  111 000.

IMG_1637.jpg
Teksti & kuvat: Miranda Kivekäs

 Kategoria: Tapahtumat