Festarikesä 2018: Vauhdilla kohti kärkiartistien keikkoja

Festari1pienempi.jpg

Vauhtiajot järjestettiin 19.-22. heinäkuuta 2018 todella menestyksekkäin tuloksin, sillä ensimmäistä kertaa rikottiin 60 000 juhlijan raja.

Tässä vaiheessa onkin hyvä muistella kaunista heinäkuista viikonloppua Seinäjoen keskustassa ja katsoa, mitä Vauhtiajot jätti tänä vuonna mielenpäälle.

YKSINKERTAISUUS KUNNIAAN

Festivaalialue oli positiivisella tavalla yksinkertainen,
ja heti alueelle saapuessa näki päälavan. Alueen toinen lava, pihalava, oli hieman piilossa ja sen ympäristö oli muutenkin hieman sekava. Plussat siis päälavalle! Pihalavan yleisöalue oli myös rajattu hieman oudosti ja eniten silmään pisti alue, johon myös lapset pääsivät. Tämä alue oli erittäin pieni ja sivussa, mutta onneksi esimerkiksi Jannika B otti tämän huomioon, siitä lisää myöhemmin.

KAIKKEA EI TARVITA

Alueella ei oltu hirveästi panostettu ulkonäköön, eikä siellä ollut samanlaisia rekvisiittoja kuin esimerkiksi Provinssissa. Se oli kuitenkin ymmärrettävää, eikä sitä kerennyt jäädä edes kaipaamaan.

SUOMALAISET YKKÖSTÄHDET LAUTEILLAvauhtiajot2.jpg

Artistikattaus Vauhtiajoilla tänä vuonna oli yllättävän hyvä. Torstaina yleisössä pääsi tanssimaan Suomen ykkösnimien tahtiin, kun lavan valtasivat muun muassa Sanni, Ellinoora, JVG sekä Elastinen. Torstain päätähtenä esiintyi Apulanta.

Perjantaina lavalle saatiin rajumpaa menoa esimerkiksi Klamydian, Michael Monroen, Amaranthen sekä The Rasmuksen voimin. Lauantain tähtinä loistivat muun muassa Pete Parkkonen, , Kaija Koo sekä yhdysvaltalainen Anastacia.

Jannika B nousi pihalavalle torstain ensimmäisenä artistina, ja jäi varmasti monen festarikävijän mieleen. Hän huomasi yleisössä olevat pienet lapset, jotka innolla seurasivat laulajan keikkaa. Jannika B sai yleisöltä suuret aplodit pyytäessään järjestysmiestä päästämään nämä nuoret fanit lavan ja barrikadi aidan väliin. Lasten iloksi tämä onnistui, ja he pääsivät seuraamaan keikkaa vieläkin lähempää.

ENSI VUONNA TANSSITAAN JÄLLEEN!

Kokonaisuudessaan Vauhtiajot yllättivät positiivisesti. Aurinko paistoi ja yleisö näytti viihtyvän hyvin. Olisi siis mukavaa palata näillekin festareille uudelleen! Ensi vuoden Vauhtiajot ovat jo suunnitteilla ajalle 18.-21. heinäkuuta 2019.

 

Teksti ja kuvat: Miranda

 Kategoria: Tapahtumat