Festarikesä 2018: Ruisrock ensikävijän silmin

Marshmello1pienempi.jpg

Ennakkoon loppuunmyydyssä Ruisrockissa tanssittiin taas 6.-8.7.2018. Festivaali pyörähti käyntiin perjantaina 35 000 jalkaparin rymistäessä kohti Ruisrockin hellettä. 
Yhteensä festivaaleilla juhli 105 000 ihmistä.

Suomen suurimman festivaalin ollessa takanapäin, voidaan sukeltaa vielä hetkeksi Ruissalon tunnelmaan ja kerrata, millainen kokemus Ruisrock tänä vuonna oli.

FESTARIBUSSILLE!

Ensimmäistä kertaa Ruisrockissa vierailleena on pakko todeta, että festivaalialue on todella sekava. Erityisesti silmään pisti VIP-tilojen sekä anniskelualueiden runsaus. Suuren kiitoksen ansaitsee erittäin toimiva festivaalibussi. Vaikka väkeä oli runsaasti, jonot etenivät erittäin sujuvasti.

 kanttiRuissi4.jpg

LEGENDAARINEN RANTALAVA

Olihan Ruisrock kuitenkin lähes yhtä kaunis kuin sosiaalinen media antaa olettaa. Varsinkin legendaarinen ranta ja ohitse lipuvat laivat olivat tietenkin upea kokemus. Plussaa festivaali ansaitsee istumapaikkojen runsaudesta, sillä vaikka väkeä oli valtavasti, aina jostain löytyi joku istumapaikka. Voisi myös kuvitella, että WC-tilat olisivat aivan täynnä koko ajan, mutta tämä oltiin suunniteltu erittäin hyvin ja tiloja oli runsaasti.

Erityisesti yllätti se, kuinka Ruisrockista kasvoi kolmen päivän aikana todella järkyttävä roskavuori. Kun vertaa roskaamisen määrää Provinssissa ja Ruisrockissa, voin todeta, että Provinssi oli todella siisti näin festarikävijän silmin. Plussaa Ruisrockille kuitenkin siitä, että roskiksia löytyi ympäri aluetta todella paljon. Varsinkin hieman suuremmat kierrätyspisteet alueella ansaitsevat isot aplodit!

kanttiRuissi3.jpg

YLLÄTYKSIÄ KEIKOILLA

Ruisrockissa on joka vuosi erityisen hyvä artistitarjonta, niin kuin tänäkin vuonna. Erityisesti mieleen jäivät The Chainsmokers, Marshmello, Haloo Helsinki! sekä Dua Lipa, jotka saivat kaikki Niittylavan maan pomppimaan ihmisten tanssiessa. Erityisen maininnan ansaitsee The Chainsmokersin kerrassaan upea lavashow, joka jätti kyllä pään pyörälle.

Festivaalien kotimainen musiikkitarjonta oli myös turvattu muun muassa upeiden Sannin, ABREUn, Jenni Vartiaisen sekä Alman keikoilla. Ruisrockissa nähtiin myös runsaasti yllätyksiä, muun muassa Sunrise Avenuen keikalla lavalle nousi myös keikkatauolla oleva Robin ja Alan Walker esitti Antti Tuiskun kappaleen Keinutaan omalla keikallaan.

SUOMEN TYYLIKKÄIN TAPAHTUMA?

Ruisrockissa erityisen silmäänpistävää on yleisön tyylikkyys! Huomasi heti, kuinka asuja festivaalia varten oli pohdittu jo pitkään. Glitteriä löytyi myös lähes jokaisen kasvoilta, se oli siis suuressa suosiossa edelleen. Alueelta löytyi myös upea Glitternistin piste.

Hieman ikävämpi juttu, jonka festivaaleilla huomasi selvästi oli tyhjien juomapullojen heittely. Jostain päin yleisöä jatkuvasti lensi tyhjiä pulloja, jotka osuivat muita festivaalikävijöitä ikävästi päähän.

AURINKO SAI HYMYILEMÄÄN

Kokonaisuudessaan Ruisrock oli kuitenkin mielenkiintoinen ja mukava kokemus. Oli mahtavaa päästä itse näkemään, millainen meno Suomen suurimmilla festivaaleilla oli. Yleisfiilis Ruisrockissa oli erittäin hyvä, iloisuus ihmisten kasvoilla vaan leijaili ympäri Ruissaloa. Auringonpaiste teki festivaalialueesta ja sen yleisöstä erityisen kauniita!

Festari4pienempi.jpg

 

Teksti ja kuvat: MirandaKategoria: Tapahtumat