Festarikesä 2018: Provinssi pisti jälleen parastaan

kanttiProvinssi2.jpgSeinäjoella juhlittiin 40-vuotiasta Provinssia 28.-30.6.2018. Festivaalin avauspäivä torstai keräsi peräti 22 000 ihmistä, ja tämä oli vasta alkua! Perjantaina Törnävänsaarelle kerääntyi 26 000 juhlijaa ja lauantaina maa tömisi 28 000 jalkaparin voimin. Yhteensä 76 000 ihmistä saapui nauttimaan kesäisestä Provinssista, tämä oli festivaalin toiseksi suurin yleisömäärä pitkän historiansa aikana.

Kolmipäiväisen juhlan jälkeen onkin aika katsoa, missä Provinssi onnistui tänä vuonna ja mitä muuta sanottavaa kyseisestä festarista löytyy.

ALUEEN SELKEYDESTÄ PLUSSAA 

Festari2_pienempi.jpg

Festivaalialue Provinssilla on aivan loistava. Lavat ovat helppo löytää ja muutkin pisteet ovat melkein joka puolella aluetta lähes kädenulottuvissa. Ainoastaan Amphitheatre-lava on hieman vaikeampi löytää, sillä se on Carnival Islandin ”takana”. Ilman aiempaa kokemusta joka paikkaan kuitenkin löytää todella helposti, varsinkin jos aluekartta löytyy taskusta. Miinusta saa Soundi Stage. Tällä lavalla esiintyi monta sellaista artistia, jotka keräsivät valtavasti väkeä, esimerkiksi Maija Vilkkumaa, Cledos sekä Evelina. Teltta oli todella pieni verrattuna siihen, kuinka paljon väkeä olisi näitä artisteja tullut katsomaan. Ahdas teltta ja suuri väkimäärä tekivät sen, ettei tämän lavan luona ollut kovin mukavaa seurata keikkoja.

Suuri plussa on se, että WC-tiloja sekä vesipisteitä löytyi lähes joka puolelta aluetta. Festarialueen koko on juuri sopiva sille yleisömäärälle, joka Provinssissa on. Sen huomaa esimerkiksi siitä, ettei joka puolella ole jatkuvasti liikaa väkeä.

PASTELLINSÄVYT LOIVAT PROVINSSIN SISUSTUKSEN

Festari8pienempi.jpgProvinssin luonto oli kuin herätetty eloon eri pastellinsävyin. Tämän vuoden koristelussa korostuivat myös etenkin violetin ja sinisen sävyt. Alueella oli paljon kekseliäitä istumapaikkoja, mikä oli erittäin positiivinen yllätys. Istumapaikkoja oli tehty muun muassa värikkäiksi maalatuista renkaista sekä puunkannoista. Maailmanpyörän läheltä löytyi myös upea ”Provinssi”-koriste, joka keräsi eteensä jatkuvasti juhlijoita. Tästä muodostui selvästi yleisön suosikki Instagram-kuvien taustana. Vierestä löytyi myös suuri värikäs puulintu, joka oli myös todella vaikuttava. Yleisesti Provinssin sisustusta voisi kutsua erikoiseksi, mutta ainoastaan hyvällä tavalla. Provinssi ei yritä tehdä koristeluista mahdollisimman ”massanmukaisia”, vaan hakee joka vuosi rohkeasti jotain erilaista!

 kanttiProvinssi.jpg

NOUSUSSA OLEVAT KOTIMAISEN MUSIIKIN TÄHDET YLLÄTTIVÄT

Provinssin artistikattaus oli yleisesti katsottaen hieman heikompi kuin vuonna 2017, mutta silti jokaiselle löytyi varmasti jotain. Kotimainen musiikki oli turvattu muun muassa JVG:n, Jenni Vartiaisen, ABREUn sekä Cheekin keikkojen avulla. Muutamia poimintoja pienempien lavojen helmistä olivat Vilma Alina, Aleksanteri Hakaniemi, Ilta sekä Nelli Matula. Vaikka odotukset olivat jo korkealla ennen näiden artistien keikkoja, jokainen heistä ylitti ne täysin. Nämä kaikki neljä artistia saivat yleisön mukaansa koko keikan ajaksi, ja jokainen sai oman valloittavan karismansa avulla yleisön katsomaan keikan alusta loppuun.Antti_Tuisku2pienempi.jpg

Kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, kuka oli Provinssin pankinräjäyttäjä. Sehän oli tietenkin Antti Tuisku. Tuisku nousi lavalle festivaalin jokaisena päivänä, torstaina Amphitheatre-lavalle Anne Lainton haastateltavaksi, perjantaina samalle lavalle akustiselle keikalleen ja lauantaina hän veti viimeisen keikkansa ennen pitkää taukoaan Mainland Stagella. Tuisku keräsi lähes jokaisen juhlijan tanssimaan kanssaan vielä viimeistä kertaa, ja jokainen varmasti pystyi tuntemaan sen rakkauden, joka Antin ja yleisön välillä oli.

SATEESTA AURINKOON

Kokonaisuudessaan Provinssi oli jälleen kerran onnistunut. Torstain hieman sateinen ilta sai kuitenkin hyvän päätöksen, sillä loppuviikko sujui mukavassa auringonpaisteessa. Yleisfiilis oli todella hyvä ja yleisö oli upeasti mukana jokaisen artistin keikalla. Provinssiin on hyvä tulla joka vuosi uudelleen! Vuonna 2019 Provinssia juhlitaan 27.-29. kesäkuuta.


Teksti ja kuvat: Miranda

 

 Kategoria: Tapahtumat