Huugi-guugi

”Sä kätes ojenna ja taakse taivuta. (oikea käsi eteen ja taakse)

 Sä kätes ojenna ja sillä piirrä ympyrä. (oikea käsi eteen, tee sillä suuri ympyrä)

 Sä huugi-guugi tee ja pyöri ympäri (rokki-tanssia ja kiepsahda kerran ympäri)

 ja sitten lopeta.” (jää seisomaan paikallesi liikkumatta)

Kaupunkisoittajat_header.jpgSeinäjoen kaupungin kesäsoittajien laulaja-kitaristi Niko Ala-Loukolla keskiviikkoinen Kalajärven lastenpäivä sisälsi muutakin kuin soittamista, kun innostettavana oli tanssilavan reunoille jähmettyneet lapsilaumat. Ala-Loukolta tämä alkaa mennä jo vanhasta muistista kolmannen kesän yhtyeessä ollessa muutamaa keikkaa vaille valmis.

- Aina voi oppia kuitenkin uutta yhdessä musisoinnista, ihan vain paremmin kuuntelemaan mitä muut soittaa ja reagoimaan siihen oikealla tavalla, Ala-Louko lisää.

Kaupungin kesätyöhaussa haettava työ kestää viisi viikkoa, jakautuen harjoitteluun Rytmikorjaamolla ja kolme viikkoiseen kiertueeseen. Mikään virtuoosi ei tarvitse olla vaan pestiin voi hakea ihan harrastepohjalla, tärkeintä on halu oppia.

- Kolme keikkaa päivässä, roudaukset, soitot ja purut päälle niin kyllä siinä tulee töitä tehtyä, Ala-Louko kertoo.

Paljon työn viihtyvyydestä liittyy keikan onnistumiseen. Suomen sääkin saattaa puuttua peliin, kun uimarantakeikka siirtyy sisätiloihin. Hienoin keikka tähän astisista koettiin edeltävänä päivänä Apila-kirjaston lukuportaiden pakkautuessa täyteen kesäsoittajia kuulemaan.

- Kyllä se on parasta, kun pääsee soittamaan keikan jollekin yleisölle, joka näyttää siltä, että ne nauttivat olostaan, Ala-Louko toteaa.



Kategoria: Musiikki