Maata näkyvissä -festarit 2017

Jälleen 17.11.2017 eri puolilta Suomea nuoret lähtivät kohti Turkua ja Gatorade centeriä, jossa järjestettiin 33. kertaa Maata näkyvissä –festivaalit. Maata näkyvissä –festarit, eli tuttavallisemmin MNF tai Maatikset, on pohjoismaiden suurin kristillinen musiikkijuhla. Ensimmäisen kerran MNF järjestettiin vuonna 1985, jolloin se oli vasta pieni muistojuhla syksyllä 1984 kuolleelle kristitylle nuorelle, Timo Vainiolle. Vuosi vuodelta tapahtuma kasvoi, ja jo kuuden vuoden kuluttua sitä vietettiin silloisessa Turkuhallissa. Nykyisin festareilla käy noin 20 000 nuorta joka vuosi. Tapahtumaa järjestää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Turun Henrikin seurakunta, Katariinan seurakunta, Maarian seurakunta, Mikaelin seurakunta, Paattisten seurakunta, Turun Tuomiokirkkoseurakunta sekä yli tuhat vapaaehtoistyöntekijää.

 Itse olin tänä vuonna neljättä kertaa Maata näkyvissä –festareilla. Vaikka HK-areena onkin sinä aikana vaihtunut Gatorade centeriksi ja joitain kohteita oli karsittu, pääkohdat pysyvät vuodesta toiseen samoina. Suurimpia muutoksia tänä vuonna oli se, että Gatorade centeriä ei suljettu konserttien välillä ja Messukeskuksen puolelta oli poistettu tapahtumia. Tämä vähensi huomattavasti pitkää jonottamista ja turhaa rakennusten välillä ramppaamista. Jäähallille oli järjestetty konserttien välille erilaisia toimintapisteitä, joilla sai kuluttaa aikaansa odotellessaan artistien esiintymisiä.

LZ7_pieni.jpg

 

Iso-britannialainen LZ7 kunnioitti 100–vuotiasta Suomea liehuttelemalla Suomen lippua.

Esiintyjinä oli tänä vuonna muun muassa LZ7, Mikaveli, Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat, Bros & Sis, Save, Good Weather Forecast, Tenth Avenue North ja Park7. Myös Roisi Roni esiintyi festareilla usean vuoden tauon jälkeen. Park7, joka on jo MNF:n vakiokalustoa, yllätti perehtymättömämmän yleisön esittämällä myös englanninkielisiä kappaleitaan. Jopa vähemmän kristillisiä artisteja kuunnelleet saattoivat löytää tuttuja nimiä kuten Ruudolf ja Jippu. Yleisöä hauskuutti stand-up -koomikko Mikko Vaismaa ja yhteislaulujen vetämisestä vastasi perinteinen houseband eli Tuomas Auvinen –band. Lauantaina artistit viihdyttivät yleisöä Vain gospel elämää -parodialla, jossa muutamat viikonlopun esiintyjät leikkivät hetken Vain elämää -ohjelmaa.  Koko tapahtuman juonsivat jo viimevuodelta tutut Tikkis ja Toikkis. Sunnuntaina festarit päätti Kls, joka esitti läpi koko upouuden levynsä Me vastaan maailma.

kls_pieni.jpg

 

Juuri uuden levynsä julkaissut kls esiintyi Maata näkyvissä -festareilla.

Myös turvallisuusasiat oli otettu huomioon vielä paremmin kuin yleensä, joka oli todella hyvä asia ottaen huomioon suuriin väkijoukkoihin tehdyt terrori-iskut ja muut vaarat. Tunnelma oli koko viikonlopun ajan turvallinen, lämmin ja yhteisöllisyys oli läsnä.


Teksti ja kuvat: Milla HanhikoskiKategoria: Arkisto 2017