Provinssi 2017: musiikkia ja meininkiä

Radio Helsinki Stagen Tärinät

Päivä 2

Provinssin päivien ensimmäiset esiintyjät olivat mitä suurimmissa määrin Radio Helsinki Stagella. Niin perjantainakin.

Puoli kahdelta, mihin mennessä toivottavasti edelliset päivän juhlat oli jo saatettu päätökseen, asteli lavalle Malamujér. Puolituntisen aikana seinäjokinen kolmen hengen kokoonpano tarjosi yleisölle hyvän alun Provinssin toiselle päivälle.

Puoli kolmesta puoli viiteen Radio Helsinki Stagella liikuttiin vahvasti musiikin rock ja punk-siivessä. Tästä vastasi The Empire Strikes ja Tryer.

Viiden jälkeen kuvioihin mukaan tuli mielenkiintoinen tapaus KUUMAA. Ottaen huomioon, että bändi on julkaissut yhden biisin, oli keikalla hyvää fiilistä alusta loppuun. Tarjottimella oli vielä julkaisemattomia KUUMAA:n biisejä. Kyseisellä keikalla yleisö oli moitteettomasti mukana.

Perjantain hip hop puolesta tällä lavalla vastasivat peräjälkeen esiintyneet Dj Kridlokk ja Aivovuoto. Nähtiin myös Electro poppia ja Electronic musicia mm. SUAD:ilta ja Jaakko Eino Kalevilta.lavatval.jpg

Päivä 3

Lauantai Radio Helsinki Stagella lähti naisenergialla liikkeelle. Nelli Matula päivän ensimmäisen artistina karisti yleisöstä kisaväsymyksen rippeet pois loppusuoraa varten. Varhaisesta aamupäivästä alkuiltaan asti lavalla oli valloillaan indie ja punk. Vuorotellen. Tästä setistä vastasivat Huora, Salaliitto, Äpärät ja Jaakko Aukusti.

Kahdeksan jälkeen musiikkiosuudesta vastasi Vesta. Kauniin melankolinen ja seesteinen musiikki keräsi ympärilleen aimon annoksen yleisöä.

Lauantain jo vaihtuessa sunnuntaiksi tähtihetkensä sai Mercedes Bentso. Varsin mielenkiintoinen artisti, jota kannattaa kuunnella, ellei nimi ole vielä tuttu.lavat7val.jpg


Amphiteatren anti

Päivä 2

Tapahtumat tällä lavalla alkoivat pejantaina vasta viiden aikoihin. Litku Klemetti & Tuntematon numero tanssitti ihmisiä ja ihastutti varsin sympaattisilla välispiikeillään.

Myöhemmin Amphitheatre oli täynnä lavalle vievää siltaa myöden. Anna Järvinen ja Samuli Putro, melodinen pop ja rock olivat toisena päivänä tarjottimella.lavat6val.jpg

Päivä 3

Iron Country Sisters, The Hearing ja Astrid Swan olivat trio, josta yleisö sai Amphitheatrella lauantaina nauttia. Musiikkikartalla olelliisia lokaatioita olivat pop ja country. Asuvalintojen osalta mielenkiintoisia elementtejä, niitäkin löytyi mm. Astrid Swanin pinkki peruukki.lavat5val.jpgWoodland Stagen vedot

Päivä 2

Punk ja metal olivat enemmän kuin valloillaan perjantaina Woodland Stagella. Toinen toisensa perään kovempaa jylinää tarjoili Klamydia, Architechts, Children of Bodom ja Timo Rautiainen ja Niskalaukaus. Disco Ensemle puolivälissä tätä teemaa, mutta Kasmir sen sijaan eri maata. Kuin papukaija mustien lintujen seasta hän erottui. Yleisöä riitti kiitettävästi joka keikalla ja perjantai taisikin olla hyvä tärppi ainakin metalli- ja punk-fanille tällä lavalla.lavat4val.jpg

Päivä 3

Lauantain ensimmäisenä tunteina Woodland Stagella loistivat Suomen nuoret tähtiartistit kuten Lucas, Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali sekä Robin. Huomionarvoista lienee yleisön samanlaisuus kahden ensimmäisen aikana. Robinin keikalla sen sijaan ikä- ja sukupuolijakauma oli varsin tasainen ja laaja. Yleisöä riitti kauas lavasta ja viimeisenä silauksena oli keikalla viimeisenä, Nelli Matulan kanssa esitetty Hula Hula. Juhannuksena oli selvästi tanssittu.

Iltapäivällä musiikin saralla mentiin raskaampaan päähän ja esiintyjiä riitti Suomesta valtameren toiselle puolelle ja naapuriinkin. Viimeinen lavalla nähty bändi oli tuttu ja turvallinen Apulanta.lavat3val.jpgMainland Stagen makeat

Päivä 2

Vaikka taivas oli perjantaina pilvetön, saapui Vesala lavalle myrskyn lailla. Keikka oli vähintäänkin vakuuttava. Tätä tykitystä jatkoi Popeda, jonka lavakarismaa lienee turha kiistää.

Alkuillasta vuoronsa sai JVG. On olemassa bändejä ja kokoonpanoja, joilla on vain muutamia hittejä, mutta JVG ei ole yksi niistä. Yleisön ikähaarukka oli leveämpi kuin päälava ja miltei jokaisen laulun riimeissä pysyttiin mukana. Lienee maininnanarvoista myös Pete Parkkosen käväisy lavalla, joka varmaankin jäänee useamman yleisössä olleen verkkokalvoille hetkeksi.lavat2val.jpg

Päivä 3

Lauantai päälavalla oli kotimaisten ja osaltaan myös Vain Elämää-artistien hallussa. Iltapäivästä aloiteltiin Suvi Teräsniskalla, josta siirryttiin Sanniin, Jenni Vartiaiseen, Ultra Bra:han ja Profeettoihin. Jos milloin, niin lauantaina olisit toivonut olevasi Provinssissa.

Pyrojen määrän ja mahtipontisuuden ohella ihmeteltävää riittää, kuten kuinka monen biisin sanat on mahdollista osata ulkoa ja kuinka paljon mahtavia kotimaisia artisteja Suomesta löytyykään.

Päälavan enemmän kuin vakuuttavan sarjan jälkeen on oikeutettua todeta, että Provinssi on ihmisen parasta aikaa.

The Hives:in keikan aikana ei edes enää seisottu, vaan loppuvaiheessa yksi show:n ohjelmanumeroita oli yleisön istuttaminen ja tämän jälkeen tanssiminen.

Perjantai-ilta sai arvoisensa lopun, kun Ellie Goulding aloitti Törnävänsaaren hämärtyvässä loisteessa. lavat1val.jpgSoundi Stagen sanailut

Päivä 2

Kauriinmetsästäjien johdolla lähdettiin electro popista kohti metallia. Tarkemmin sanoen Black Peaksia ja Diabloa. Ennen pitkää tehtiin kuitenkin käännös indie rockiin ja hip hopiin. Teksti-TV 666, Gasellit ja Teflon Brothers keräsivät eteensä Provinssin nuoremman pään yleisöä.

Päivä 3

Soundi Stagen Provinssin kolmantena ja viimeisenä päivänä avasi Mira Luoti. Jälleen tällä lavalla nähtiin myös rockia ja heviä Moonsorrow:n, CMX:n johdolla sekä You Me At Six:n johdolla. Lauantaina tämän lavan loistohetkiä koettiin myös kuudesta seitsemään, kun Soundi Stagelle nousi Louis Berry. Mikäli Heartbeat-sarjan taustamusiikit lämmittävät sieluasi, oli tämä hunajaa korvillesi. Soundi Stage jätettiin odottamaan seuraavaa vuotta Huoratronin jälkeen.

Teksti: Hanna Ollinkoski

Kuvat: Miranda Kivekäs

 


Kategoria: Arkisto 2017