Provinssi 2017: Haastattelu: Arttu Lindeman

Haastattelu: Arttu Lindeman

Toisin kuin monen muun Provinssissa ensi kertaa käyvän, oli Arttu Lindemanin paikka yleisön sijaan lavalla. Jaakko Parkkali vierellä ja poikkeuksellisesti Asteen dj takana veti Arttu keikan, jonka yleisönä iältään suhteellisen nuorta väkeä. Artun mukaan jännitys keikan kulusta oli miltei olematonta, mutta mahdollisuus sattumuksille toki olemassa. Festivaalilavan erikoisuutena oli mahdollisuus juosta, pelkän kääntymisen sijaan, kuten klubikeikoilla. arttuval.jpg


Työnarkomaanin työpäivä

Arttu Lindemanin ura on mennyt kauas auton takapenkillä räppäämisestä, kuten hän itse muutaman vuoden takaista tilannetta kuvailee. Haave musiikin tekemisestä ja esiintymisestä on syntynyt keikoilla ja myös tanssijan taustalla. Tavoitteena on siis ollut mahdollisuus päästä laulamaan, tanssimaan ja hyppimään lavalla.

Esikuvakseen Arttu mainitsee G-Eazyn ja myöntää tekevänsä paljon töitä. Samaan aikaan tarjottimella on Youtube, tv, musiikki ja janon iskiessä myös oma Läikky-limsa. Arttu sanoo keskittyvänsä näihin vuorollaan ja työnteko on väistämätöntä, kun haluaa saavuttaa. Kerralla mielessä ei ole kaikki yhdessä. Musiikin tekeminen vie Lindemanin elämästä paljon aikaa, joskus enemmänkin kuin kellotaulun verran. Koko elämä ei ole tietystikään pelkkää työtä, vaan aikaa jää myös pidemmille kuin kuuden tunnin yöunille sekä rakkaille ihmisille. Arttu painottaa, että työnteko ei tunnut työltä vaan unelman toteuttamiselta hyvien ystävien seurassa huolellisesti ja sopivalla vauhdilla. Unelmia kuuluu tietysti lähemmäs nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, yksi niistä on oman levy kädessä.arttu2val.jpg


Täydellinen biisi puuttuu

Arttu kuvailee musiikin tekemistä siistiksi, sillä oleellista on itsensä haastaminen. Täydelliseen biisiin hän ei ole vielä törmännyt, mutta pyrkii siihen.

Varsinaisessa musiikin teossa Lindemanilla on ollut opeteltavaa, mitä tulee esimerkiksi melodioihin, sointukiertoihin ja termeihin. Räpit tulevat omasta elämästä ja ne hän itse kirjoittaa. Tämän suhteen seinää ei ole vielä tullut vastaan, mutta nerokkaiden kertosäkeiden keksiminen, ei sekään ole aina helppoa. Biiseihinsä Arttu Lindeman haluaa saada erilaisia tasoja ja kätkeä teemoja riimien taakse. Niiden ei ole pakko avautua kaikille, mutta on mukavaa, jos niin tapahtuu. Omien biisien lisäksi yhteistyöt muiden artistien kanssa olisivat mukavia. Joskus tulevaisuudessa vaikkapa Chisun kanssa ja ympyrä sulkeutuisi komealla tavalla.

Teksti: Hanna Ollinkoski

Kuvat: Miranda Kivekäs

 


Kategoria: Arkisto 2017