Provinssi 2017 : Radio Helsinki Stagen Tärinät : Päivä 1

      Radio Helsinki Stagen Tärinät : Päivä 1

Radio Helsinki Stage sijaitsi mitä oivallisimmassa paikassa heti pääportin kupeessa. Lisäksi lavan läheisyydessä oli rivi vessoja. Ottaen huomioon, että kyseisellä lavalla esiintyi uusia, tuoreita ja hieman tuntemattomia artisteja, oli Radio Helsinki Stagen sijainti mitä mainioin. Uusia lempibändejä saattoi bongata muutenkin kuin vain varta vasten katsomaan menemällä.

valiin_rhsp1_valmis.jpg

Radio Helsinki Stagen, Provinssin ensimmäisen päivän ja oikeastaan koko festivaalin korkkaaaja oli paikallinen Planet Case – bändi. Viisihenkinen kokoonpano toi lavalle energisen esityksen, joka sai kuuntelijoiden kädet hakkaamaan rytmiin, vaikka oltiin vasta aloittelemassa kolmipäiväistä rupeamaa.

valiin_rhsp1.4_valmis.jpg

Tämän jälkeen vuoron sai helsinkiläislähtöinen Younghearted. Tiimipukeutuminen oli farkku ja esiintyminen ihastuttavan rentoa. Hyvänä esimerkkinä rennot lavaspiikit, jotka keskustelunomaisuudellaan loivat ainutlaatuisen tunnelman sen sijaan, että muistuttaisivat kummallisia aasinsiltoja.

valiin_rhsp1.2_valmis.jpg

valiin_rhsp1.3_valmis.jpg

Kello kuuden jälkeen olotila kaipasi jo hieman raskaampaa menoa. Tähän vastasi Kouvolasta kotoisin oleva yhtye Ikinä. Jälleen Radio Helsinki Stagella palattiin paikalliseen. Kansainvälistäkin huomiota saanut Kairon; IRSE! esiintyi lavalla alkuillasta.

Yhdeksästä puoli kahteen suunnitelmana oli rap-metalli-rap. Tästä vastasi Tuuttimörkö, Oranssi Pazuzu ja Töölön Ketterä.

Teksti: Hanna Ollinkoski

Kuvat: Miranda Kivekäs

 


Kategoria: Arkisto 2017