Provinssi 2017 : Miljöö tarkastelussa

Miljöö tarkastelussa

Provinssissa ympäristön koristelu on vähän niin kuin raamit kauniille maalaukselle. Maalaus on musiikki. Tänä vuonna yksin niin karuja rauta-aitoja koristivat Vallilan kankaat upeissa väreissä. Joessa ja lammessa uiskenteli styroksi joutsenia. Väsyneelle juhlijalle oli tarjolla maalattuja kantoja ja jättimäisiä Lego-palikoita istumapaikoiksi. Keskeisellä paikalla ruokakojujen läheisyydessä oli myös sokkelo, josta ylhäältä laskeutui alas muovisuikaleita, jotka yhdessä muistuttivat lähinnä liaaneita viidakossa. Kaiken tämän lisäksi pimenevään iltaan tunnelmaa loivat myös lamput, jotka jonona koristivat siltoja, ja aluetta muutenkin. Vip-alueella oli laiva ja ruokakojujen keskellä kuntopyöriä. Provinssi oli siis paljon muutakin kuin vaan musiikkia

Vaikka, joku voisi sanoa vain musiikin riittävän, ei se välttämättä ole niin. Kaunis ympäristö on kirsikka kakun päälle ja kultainen reunus muistoihin. Kun on festareilla, jossain Provinssin kaltaisessa, ei välttämättä halua enää vähempää. Festivaalialueen yhtenäinen ja kaunis ilme on tapahtumille kilpailuvaltti, jonka merkitystä ei tule väheksyä.

Teksti: Hanna Ollinkoski

Kuvat: Miranda Kivekäs

 


Kategoria: Arkisto 2017