Provinssi 2017 : KUUMAA

Haastattelu: KUUMAA

Helsingistä Seinäjoelle paahtanut KUUMAA esiintyi Provinssissa Radio Helsinki Stagella perjantai-iltapäivässä. Kantin haastattelussa ollut KUUMAA-bändin solisti Johannes sanoi olevansa ensikertalainen niin Provinssissa ja Seinäjoellakin. Positiivisena yllätyksenä kuitenkin tuli festarikävijöitä ja esiintyjiäkin hellinyt sää.

Odotusten mukaan mennyttä keikkaa oli odotettu kulunut kevät, jolloin tosin bändin yhteydenpito oli ollut hieman katkonaista johtuen basistin Aarnin olemisesta armeijassa.

 

KUUMAA on vielä varsin tuore kokoonpano Suomen bändikentässä ja tästäkin syystä lienee esittely paikallaan. KUUMAA on siis bändisoitettua poppia suomenkielisillä teksteillä ja elektronisella twistillä. Bändi yhdistää uudenlaisen bändisoundin moderniin popmusiikkiin, eli biisejä kirjoitetaan akustisen kitaran ja pianon kanssa, jotka sovitetaan bändille, jossa sykkii elektronisia elementtejä.

 

Treenikseltä Provinssiin

Yhtyeen ensimmäinen esiintyminen paikallistuu parin vuoden päähän, mutta KUUMAA lähdettiin rakentamaan hieman myöhemmin. Solisti Johannes ja rumpali Jonttu lähtivät kehittelemään ideaa bändistä ja hyvästä porukasta. Kaikki KUUMAA:n jäsenet ovat tuttuja koulu- ja kaveripiireistä. Treenikseltä kohti biisien kirjoittamista ja demoa. Johannes sanoo tuntuvan hassulta olla jo tässä pisteessä, sillä kaikki on tapahtunut kovin nopeasti.

 

KUUMAA_haast_valiin1_valmis.jpg 

Yhtenäinen muttei tasapaksu

Musiikkimakunsa suhteen KUUMAA:n jäsenet ovat hieman eri puolilla musiikkikenttää. Johanneksella on tausta elokuvamusiikin sovittamisen ja mm. viulunsoiton, klassisen- ja folk-musiikin parissa. Sen sijaan bändin kitaristi Aapo on enemmän bluesin ja jazzin suunnalla. Yhdistävän tekijä musiikkimaun suhteen on The 1975 – yhtye.

Tekstit biiseihin tulee omasta elämästä, eikä varsinaisia motivaatio-katkoksia ole vielä tullut. Bändi on vielä kovin alussa, eikä studiossa olemisen, levyn valmistelun ja biisien kirjoittamisen keskellä ehdi tylsistyä. Edessä ollessa uusia asioita ja mahdollisuuksia suunta on eteenpäin.

Kaikilla bändin jäsenillä on kokemusta musiikin tekemisestä ja myös erilaisia tapoja kirjoittaa biisejä. Monimuotoisuuden toivotaan näkyvän tulevalla levyllä. Musiikin tekemisen kanssa ei ole koskaan valmis ja ajan myötä mukaan tarttuu erilaisia tapoja sekä työkaluja.

Provinssin keikalla esitettiin biisejä, jotka eivät ole nähneet vielä paljoa päivänvaloa. Yleisön suhtautuminen oli mainiota ja joukossa oli tuttuja kasvoja aikaisemmilta keikoilta. Jokaiselta kerralta käteen jää jotain uutta biisien ja esiintymisenkin suhteen, jota soveltaa seuraavan koittaessa. KUUMAA:n tämän hetken tärkeä painopiste on keskittyä biisien harjoitteluun ja keikkailuun.

 

 

Tulevaisuudessa enemmän festarikeikkoja

KUUMAA:n tulevaisuuteen kuuluu paljon kaikenlaista, kuten esimerkiksi tuleva levy. Sen toivotaan kolahtavan yleisöön, olevan samaistuttava ja sisältävän omaleimaisuutta. Yhtyeen musiikkia tehdään kuulijoita varten. Varsinaista kohdeyleisöä on vaikea vielä nimetä, mutta monimuotoisuus ei ole pahasta.

Teksti: Hanna Ollinkoski

Kuvat: Miranda Kivekäs

 


Kategoria: Arkisto 2017