Maata näkyvissä

MN-Festarit

MN_Twelve24.jpg

Twelve24

Perjantai-aamuna 18.11. nuoret ympäri Suomea käänsivät nokkansa kohti Turkua ja Maata näkyvissä –festareita. Tapahtuma on saanut alkunsa siitä kun lukiolainen Timo Vainio menehtyi kesken koulupäivän. Timon ystävät ja perhe päättivät kuitenkin järjestää Timon muistoksi ilosävyisen juhlan, joka paisui jo kuudessa vuodessa pienestä noin 120 hengen tilaisuudesta suureksi riemutapahtumaksi, jossa 25 000 nuorta kokoontuu juhlimaan toivoa jälleennäkemisestä.

Tänä vuonna oli jo 32. kerta kun Maata näkyvissä –festarit järjestettiin, ja tällä kertaa teemana oli armo. Armo näkyi niin puheissa kuin yleisessä festaritunnelmassakin.

Tämän kertaisilla festareilla musiikin saralla loisti pääosin vauhdikas ja energinen tanssimusiikki, kuten ulkomaalaiset LZ7, Twelve24, Hawk Nelson, sekä suomalaiset Audile ja Valentine. Muita esiintyjiä oli muun muassa Herz, kls, Mikaveli ja olipa siellä päälavalla esiintymässä myös tämän vuoden juontajaparista toinen, Juhani.  Myös Etelä-pohjanmaalta tuli esiintyjiä, kuten Miriam ja Gloriam dei. Jopa rauhallisen ylistysmusiikin ystäviä huomioitiin, sillä ihana Northwind collective hemmotteli kuulohermojamme lauantaina päälavalla.

MN_kls.jpg

kls

Musiikin lisäksi festareilla sai tavalliseen tapaan kuluttaa aikaa workshopeilla ja messukeskuksen kojuilla. Tutun ja turvallisen festarikaupan lisäksi suurinosa artisteista myi fanituotteitaan, ja totta kai myynnissä oli myös pehmistä ja metrilakua. Workshopeilla ja studioilla pystyi niin kuuntelemaan puheita kuin pelaamaan pingistä. Open stagekin tuotti tänä vuonna tulosta, ja päälavalle nousivat sunnuntaina lahjakkaat Johnny ja Lämsä.

MN_park7.jpg

Park7

Maata näkyvissä –festarit ovat tapahtuma, jonne kannattaa ehdottomasti lähteä. Kuulet ja löydät hyvää musiikkia, saatat tutustua uusiin ihmisiin ja mikä tärkeintä, saat varmasti mahtavan kokemuksen. Suosittelen lähtemään ensi vuonna, vaikket olisi koskaan ennen festareilla ollutkaan.

Milla HanhikoskiKategoria: Arkisto 2016