Haastattelussa

Pekka Laukkarinen trio

Kävin haastattelemassa 30.11 Pekka Laukkarinen trioa, kun he pitivät joulukonsertin Peräseinäjoen seurakunnalla. Trioon kuuluu Pekka Laukkarinen itse, Leevi Helo, Matti Laitinen ja Samuli Volanto.

pekka_laukkarinen.jpg

Pekka Laukkarinen. Kuva: www.pekkalaukkarinen.net/lataukset

Milloin aloititte bändin kanssa, miksi?

Itse trio starttasi 2009, Samuli hyppäsi mukaan kolmisen vuotta sitten. Muu porukka on kuitenkin tunteneet toisensa jo suunnilleen 20 vuotta.

Heistä on mukavaa soittaa yhdessä ja tulevat niin hyvin toimeen toistensa kanssa, että vaikka tämä onkin heidän työnsä, se ei kuitenkaan ole tylsää.

Parasta keikoissa, kuinka paljon keikkoja on?

Niissä on mukavaa soittaa, ja parasta on kun lapset alkavat laulaa mukana. Tulee hyvälle tuulelle. Keikkoja on aika paljon.

Hauska/mukava muisto omasta nuoruudesta?

Pekka: Harrasti kilpatanssia nuorena, josta jäänyt hyvät muistot.

Leevi: Soitti yläasteella jazz-musiikkia. Kerran ollessaan Big Bandin kanssa konserttia pitämässä, flyygeliä soittaessaan poika tuli viereen ja sanoi “kohta menee väärin”. Tämä toistui monta kertaa, kunnes Leevi murtui ja vastasi sitten napakasti. Siihen poika vastasi “mitä minä sanoin", ja lähti.

Matti: Omisti viisitoistavuotiaana Honda Monkeyn. Asui silloin paikassa, johon piti joko kiertää ison tien kautta, tai sitten mennä oikoreittiä sairaalan pihapiirin lävitse, mikä oli tietenkin kiellettyä. Yksi päivä kaverinsa kanssa lähtivät menemään sairaalan pihan läpi. Sammuttivat mopoista valot ja koittivat mennä mahdollisimman hiljaa, mutta sitten siellä olikin juuri silloin poliisit odottamassa. Näin sai ensimmäiset sakot.

Mitä tahtoisitte kertoa ep:läisille nuorille?

Uskokaa itseenne ja omaan tulevaisuutenne. Oma paikka kyllä löytyy ajallaan. Pitäkää myöskin ystävistänne huolta. Nyt eletään sellaista aikaa, ettei kukaan saisi jäädä yksin

Jasmi Kimpimäki

 


Kategoria: Haastattelut