Aukusti 2016

Haastattelussa ZoneVD

zone_hero.jpg

(kuvat: Töttöröö http://tottoroo.fi/talent/zonevd/)

Joona Leppälä on kaikille tutumpi videoblogaus nimellään ZoneVD. Vlogaamista hän on harrastanut vuodesta 2008 asti, joista viimeiset kolme vuotta nykyisellä nimellään. ZoneVD tunnetaankin energisen hauskoista videoistaan, jotka sisältävät kaikkea häntä kiinnostavaa.  Parikymppinen vlogaaja tunnetaan myös vuoden 2009 Talent Suomesta "Ilmaveivi Joonana".

Entinen pohjanmaalainen asustelee nykyisin Jyväskylässä. Tarkoituksenaan hänellä olisi saada opiskelut etänä Rovaniemelle ammattikorkeakouluun valmiiksi, jonka jälkeen alkaisi täyspäiväinen vlogaaminen. Yli 100k tilaajan youtubettaja oli perjantaina vlogaus/blogaus -työpajalla Jalasjärvellä opettamassa salojaan sekä vastailemassa nuorten akuutteihin kysymyksiin. Samana iltana hän toimi myös Aukustissa juontajana aina Tippa-T:n keikkaan asti. Nuori herra bongattiinkin juontajaksi Töttöröö-Youtubeverkoston kautta. Juontotehtäviä hän on tehnyt nuoresta pojasta säännöllisen epäsäännöllisesti aina nykyhetkeen. Herra uumoili myös jatkoa juontotehtävilleen, mikä on hyvä, sillä ne sopivat varsin mainiosti sosiaalisen puheliaalle nuorelle miehelle.

Haastattelun lopuksi kysyimme lyhyet vinkit vlogaamisen aloittamiseen. Ensimmäisenä hän suosittelikin kokeilemaan, miltä kameralle puhuminen tuntuu. "Kun mä ekan kerran puhuin kameralle, niin se tuntui maailman typerimmältä jutulta. Pikku hiljaa aloin kuitenkin ymmärtämään sen hienouden ja aloin oppimaan itestäni asioita." Kameralle puhumisen ansioista mm. omat esiintymistaidot  karttuvat sekä asioiden esittäminen helpottuu jännittämisen vähennyttyä. Tärkeää on myös löytää se mistä nauttii, ja mikä on kipinä videoiden tekemiseen. Muuten siitä voi tulla liian väkinäistä. Viimeisenä asiana Joona pyytääkin pohtia kaksi kertaa julkaiseeko videon suoraan koko maailman katsottavaksi vai näyttääkö sen mieluummin ensin omille läheisilleen. ZoneVD tykkäsi käynnistään Aukustin sykkeessä, mieleen kun palasivat kotikonnut.

Sofia Mänty & Aurora Piirto
Kategoria: Arkisto 2016