Provinssipäiväkirjat 2016 Day 2

Provinssi 2016 Day 2

Legendaarisen festivaalin toinen päivä käynnistyi tuttuun tapaan ensimmäisten artistien viritellessä säveliään. Puoliunisen ja selvästikin edellispäivänä hyvin juhlineen oloisina juhlakansa valui kohti Nikke Ankaran, Veniorin ja Ikinä:n esiintymisiä. Tutut biisit, energiset esitykset ja bassot saivat unihiekan yleisön silmistä pois. Avauskeikkojen jälkeen alkoi mitä mahtavin festaripäivä. 2016 vuoden Provinssin perjantaita voi surutta kutsua vahvojen artistien ja esitysten päiväksi. Kaikilla esiintyjillä oli genrejen poikkeavuudesta huolimatta jotakin maagista yleisöön vetoavaa esityksissään.
 

Jamie Lawsonin letkeät, mutta svengaavat sävelet saivat yleisön kuuntelemaan lumoutuneena esitystä. Tuttua, mutta uutta. Näin voisi keikkaa kuvailla. Veronica Maggio otti samaisen Woodland stagen Lawsonin jälkeen haltuun. Suomalaisesta perivihasta Ruotsia ja ruotsalaisuutta kohtaan ei näkynyt jälkeäkään. Hitit ja hieman vieraammatkin kappaleet kuulostivat hyvältä. Niin hyvältä, että oli rikollista olla keinuttamatta hieman vartaloaan. Veronica ja bändi näyttivät hekin tavoittelemisen arvoisilta. Hieman eteerisiltä. Seuraavana ohjelmassa ollutta Antti Tuiskun keikkaa ei osannut odottaa. Tai ainakaan sitä, millainen siitä tulisi. Hurja määrä yleisöä kerääntyi päälavan eteen ja tämä herkisti vahvemmankin. Antti piti varsin tunteikkaan  motivaatiopuheen yleisölle ja kertoi tämän olevan itselleen varsin merkityksellistä. Tältä pohjalta lähteminen teki keikasta unohtumattoman ja mahtavan kokemuksen. Jatko ei ollut mitään heikompaa. Ruotsalaisen Silvana Imamin esittelyssä kerrottiin hänen olevan kultti-naisräppäri. Se oli kuitenkin laimea varoitus. Auktoriteetti ja voima, joka Silvanan esityksestä huokui, oli jalat maahan liimaavaa. Vaikka musiikista ei olisi erityisemmin pitänytkään, oli keikka kokemus nähdä. Vahvaa, erittäin vahvaa esiintymistä. Tämän jälkeen annettin yleisön hieman levätä. Damien Ricen ja Eevil Stöön keikkoja seurasi illan räp-fanien kohokohta. Cheekin keikka. Siitä löytyi hittejä, rauhoittumishetkiä, isoja ruutuja, tanssijoita ja räjähdyksiä. Cheekin keikkaa vastaavat vaatimukset ja odotukset, check. Cheekin rinnalla esiintyneen Iisan keikalle ilmestyi myös kuulijoita.

Musiikin ohella Provinssista löytyi oheistoimintaa. Letkajenkkaa, rumpuja hypnotisoivaan tahtiin hakkaavia paraateja ja stand-up koomikoita. Varsin virkistävää ja omalla tavallaan tällsinen laajentaa Provinssia festarista laaja-alaisemmaksi viihdetapahtumaksi. Kokonaisuudessaan perjantai kohteli Provinssia hyvin.

Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat