Provinssi 2016 Provinssityyli

Festarit ovat kuin ihmemaa aidatulla alueella. Kunhan muistaa pysyä niiden sisäpuolella on turvassa ja lupa tehdä melkein mitä vaan. Jotain sellaista mitä et tekisi syyskuisena maanantaina iltapäivällä. Yksi tämän vaatimuksen täyttävä asia on festaripukeutuminen. Festareilla outo asu saa osakseen mitä todennäköisimmin ihastusta kuin kummastuneita katseita.
Provinssipukeutumisen osalta tämä vuosi oli suhteellisen tasapaksu. Normaaliin pukeutumiseen oli selvästi lisätty jotain erityistä ja fanituotteet valjastettu normaalia suurempaan rooliin. Suuri yleisö oli selvästi löytänyt käsiinsä peilipintaisilla linsseillä varustetut, mieluisasti aviator- tai pyöreän malliset aurinkolasit. Tai vaan pyöreät.

Jalkineissa ei ollut havaittavissa mitään megatrendiä. Kenkien osalta tärkeä vaatimus oli vedenpitävyys. Tämäkin oli toki unohdettu, kun maata tallasi valkoiset Converse-tossut. Kyseiset kengät eivät varmaankaan katoa festarimuodista ennen kuin muovileit muistuttavat kultaisesta nuoruudesta. Kyseisten kenkien lisäksi jaloista löytyi myös muita jalkineita. Converse-tossujen ja lein liiton kaltaisia kombinaatioita löytyi muutamia. Keltainen sadetakki ja keltaiset kumpparit, Hai-kumpparit erityisesti. Klassikkoyhdistelmä kertakäyttösadetakki ja märät housut, oli sekin erittäin suosittu.

Eläinhahmoja oli valitettavan vähän. Vastaan ei kävellyt yhtään kanaa tai karhua. Eikä banaania, vaikka Antti Tuisku Provinssissa esiintyikin.

Kokonaisuudessaan tyylin näkökulmasta katsottuna Provinssi oli vahva 7. Ei mitään erityistä, muttei myöskään mitään metsän keskellä, melkein Siperiassa asumisesta muistuttavaakaan. Täytyy siis todeta, ettei Provinssi ole Coachella.

Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat