Provinssi 2016 Alueen visuaalinen ilme

2016 vuoden Provinssin artistikattauksen lisäksi panostus näkyi myös alueen visuaalisessa ilmeessä. Yllättäviä, kauniita ja nerokkaita taideteoksia Provinssin hengessä näkyi ympäri aluetta.

Törnäväntieltä saavuttaessa kauneus alkoi jo vaaleasta portista ja jatkui festareille menijän pään yläpuolella. Puihin oli ripustettu liinoja, joihin sytytettiin valot hämärän tulen. Sisään alueelle päästyään tervetulleeksi toivotti norsu, joka oli tehty metallista ja läpinäkyvästä muovista.
Käytännöllistäkin taidetta Provinssista löytyi. Puisia kuormalavoja ja massiivisia johtokehikkoja oli maalattu kirkkailla väreillä. Näitä oli ripoteltu pitkin nurmikenttiä ja lavojen sivu-alueita tarjoamaan väsyneelle festarivieraalle paikan, jossa antaa jalkojen levätä.

Uudelta sillalta alas kurkistaessaan huomasi lammessa uiskentelevan joutsenia. Mitä luultavimmin nämä joutsenet olivat tehty styroksista. Illalla ne innostuivat loistamaan monissa eri väreissä. Uuden sillan ylle oli aseteltu lamppuja, jotka toivat pimeässä sillalle taianomaisen tunnelman. Näitä lamppuja onnistui bongata ympäriinsä alueelta.
Vanhan sillan yli mentyään, poispäin päälavalta huomion kiinnitti eräänlainen muovinauha-muodostelma. Pitkiä ja ohuita muovinauhoja oli aseteltu tiheään roikkumaan puista maahan. Niin ikään täälläkin syttyivät valot. Muodostelma vaikutti viidakolta.

Provinssista löytyi tänä vuonna mitä silmää miellyttävämpiä teoksia. Kaunista ja samalla tunnelmaa luovaa. Valtaosa teoksista pääsi oikeuksiinsa vasta pimeän tullen. Kauneus oli myös käytännöllistä, sillä istumapaikat tulivat pitkän päivän alueella viettäneelle tarpeeseen.

 

PSST. Samassa jutussa on vielä mainittava alueella tarjotusta ruoasta. Esillepanon parantuessa visuaalisessa ilmeessä se parani myös ruoan suhteen. Kaikki kojut olivat nerokkaasti kerätty yhteen, puoliympyrän muotoiseen muodostelmaan Carnival stagen läheisyyteen. Hintaluokka oli korkeahko, mutta valikoimasta ei parannut valittaa. Pastaa, pizzaa, hampurilaisia mitä herkullisimmin mauin löytyi. Toki myös grilliruokaa, mutta keilavalo oli tällä kertaa mauissa ja uudenlaisissa vaihtoehdoissa. Suolaisen jälkeen ei jäänyt jälkiruokaa vaille. Makeannälkäiselle löytyi jäätelöä ja kakkuja. Lajivalikoima ja maut olivat ensiluokkaisia, mutta hinta nipisti jonkin verran. Mainittakseen, läheiseen yhteentoista asti auki olevaan kauppaan täytyi jonottaa.


Kuva ja teksti: Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat