Haastattelu: Alex Mattson

Provinssin lauantain Soundi Stagella korkannut Alex Mattson sanoo Provinssin keikkansa olleen todella hyvä. Sen lisäksi, että hän esiintyi viimeisenä päivänä ensimmäisten joukossa, oli tämä Alexille ensimmäinen kerta Provinssissa ikinä. Harva nousee lavalle ensimmäisellä kerralla festareilla ollessaan.

Alex sanoo jännittäneensä keikkaa paljon ja onnekseen odotukset täyttyivät. Vastaanotto oli lämmin. Yleisö oli varsin energinen ja vastaanottavainen, hän sanoo. Fiilis oli loistava. Standardiyleisöään Alex kuvailee teini-ikäisestä kolmekymppiseksi ja kertoo saavansa erilaista palautetta eri ikäisiltä ihmisiltä. Hyvää palautetta on satanut uuden kappaleen puitteissa. Samalla myös kannustusta jatkamaan.

Palaute onkin tärkeää. Faneihinsa Alex on yhteydessä pääasiassa Snapchatin ja Instagramin kautta. Nopea viestintä on hänen mielestään erittäin kätevä tapa saada palautetta ja vaihtaa kuulumisia. Sieltä löytyy myös joitain ideoita live show`hun.Toki myös Facebook on kuvioissa mukana. Somen rinnalla Alexille tullaan juttelemaan myös kadulla. Se on hänen mukaansa mukavaa vaihtelua. Somen ohella myös yksityisyys on tärkeää.

Arkenaan Alex sanoo olevansa kuin kuka tahansa nuori. Hän on kavereidensa kanssa ja ottaa rennosti. Biisien teon ja keikkailemisen Alex kokee pikemminkin harrastuksena kuin työnä. Kysessä siis Alexin kohdalla harrastuksesta työ-tyylinen tapaus. Arki ja keikkailu tukee toistansa. Uraa tukee myös menestykseen hyvin suhtautuneet perhe ja kaverit. Ne ovat hyvä kombinaatio taustalla tukemassa ja kannustamassa.

Keikkoja Alexilla kesällä riittää ympäri Suomea. Hän odottaa niitä varsin innokkaasti. Yhtä tiettyä Alex ei mainitse, mutta tulossa on kivoja keikkoja. Omien esiintymistensä ohella hän saattaa piipahtaa myös yleisössä. Provinssin lauantailta Alex odotti Evelinan ja Rammsteinin vetoja.

Tavoitteekseen Alex mainitsee kansainvälisen uran. Sen suhteen hän on optimistinen. Ura etenee kunhan työskentelee kovasti, keikkailee ja tekee musiikkia. Energian tähän Alex sanoo saavansa positiivisesta palautteesta, keikoista ja faneista. Onnekkaita sattumiakin on, mutta pääpaino on työssä. Alex sanoo fanien näkevän uurastamisensa biisien kautta. Täysin uudelle yleisölle se voi olla tuntematonta, mutta asioihin perehtymisen jälkeen siitä ei ole epäilystä. Ennen yleisön eteen astumista pieni jännitys kuuluu asiaan, mutta Alex kertoo tämän olevan vain tarpeellista.

Työnsä ulkopuolella Alex sanoo kuuntelevansa kaikenlaista musiikkia, musiikilliseksi esikuvaksi hän mainitsee Skrillexin. Heidän tuotannosta Alex ottaa vaikutteita ja soveltaa niitä omaan musiikkiinsa. Tämän lisäksi biisien teossa inspiroi myös ympäröivä maailma. Eritoten media ja some, osaltaan myös se, minkä kuuntelemisesta yleisö pitää. Musiikkituotantoa Alex sanoo virkistävän mm. yhteistyö-projekteista syntyneet kappaleet. Ed Sheeran olisi artisti, jonka kanssa yhteistyö olisi erityisen mieluisaa.

Tulevaisuus ei ole vielä tarkasti mietitty. Unelmia kohti mennään töitä tehden. Tällä hetkellä Alex keskittyy keikkailuun ja musiikin tekemiseen. Musiikin ja opiskelun hän sai kätevästi yhdistettyä opiskeltuaan Hollannissa musiikituotantoa. Artistin uran tuomasta kokemuksesta voi napata asioita myös muihin taiteellisiin ammatteihin, Alex sanoo.

kuva: Sony Music

Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat