Maata Näkyvissä -Festarit

Maata Näkyvissä -Festarit

transformdjs_juttuun.jpg

Transform DJs

Jälleen koitti marraskuun kohokohta, kun bussi otti suunnaksi Turun ja ympäri Suomea nuoret tulivat viettämään viikonloppua yhdessä. Odotukset olivat korkealla edellisen juhlavuoden jälkeen, ja näin jälkeenpäin onneksi voi sanoa, että kyllä odotukset täyttyivät!

Kyseessä on siis festarit. Kaikki sai alkunsa, kun turkulainen lukiolainen Timo Vainio menehtyi yllättäen kesken koulupäivän 1984. Kukkien ja muistamisien sijaan läheiset toivoivat lahjoituksia hengelliselle nuortenporukalle, Kertsille jossa Timo oli ollut mukana. Lahjoitusten voimin seuraavana vuonna Timolle järjestettiin muistotilaisuus, jonka nimi oli Maata näkyvissä.

13-15.11 Turun messukeskukseen ja HK-areenalle saapui lähes 23 000 nuorta viettämään viikonloppua saman teeman äärellä jo 31. kertaa.

Tiedossa oli siis viikonloppu täynnä musiikkia, stand-upia, tanssia ja puheita. Viikonlopun kantavana teemana oli tänä vuonna ”Sinä olet ihme”. Mieleenpainuvimmat puheet piti pastori Matt Popovits suoraa New Yorkista ja musiikkia tarjoili lähes 40 bändiä suomesta ja ulkomailta. Kunnon rockia tarjoili kotimainen kls ja Yhdysvalloista tullut Fireflight. Vähän kevyempää settiä oli luvassa Hertzillä ja saksan komistuksilta, Good Weather Forecastilta. Viikonlopun hiphop vastaavana oli Mikaveli. Audile ja Transform DJs tanssitti yleisöä EDM:n tahtiin. Mahtuipa viikonloppuun myös muutama mies-ja-kitara kuten TV:ssä pyörinyt Pekka Laukkarinen ja kaikkien rakastama Juha Tapio. Kaikille siis löytyi jotain. Koko ohjelman ja artistikattauksen näet tästä!

mikaveli2_juttuun.jpg

Mikaveli

audile2_juttuun.jpg

Audile

Perjantai-iltana ja sunnuntai aamuna hiljennyttiin hetkeksi jumalanpalveluksissa. Perjantain messu televisioitiin ensimmäistä kertaa pariin kymmeneen vuoteen ja sen voit katsoa TV1:llä sunnuntaina 22.11 klo 10.  Useaan kertaan käsiä ristittiin myös Pariisissa ja muualla maailmalla tapahtuneiden kriisien puolesta.

Kyseiset festarit ovat ainakin omasta mielestäni yksi uskomattomimmista tapahtumista. Niinkin surullinen tapahtuma kuin lukiolaispojan kuolema on synnynttänyt uskomattoman suuren tapahtuman keskelle hyistä marraskuuta. Lähes 1300 vapaaehtoista vuosi vuoden jälkeen tekevät parhaansa festareiden onnistumiseksi jotta niin nuoret kuin vanhatkin eri taustoista, kansallisuuksista ja jopa eri uskonnoista voivat saapua viettämään päihteetöntä viikonloppua yhdessä ja kuulemaan miten jokainen meistä on ihme.

Vaikka festarit ovatkin ohi, myös niiden jälkeen on maata näkyvissä!

Teksti ja kuvat: Henna NortunenKategoria: Arkisto 2015