Aukusti 2015

SYKSYN KOHOKOHTANA AUKUSTI 2015

Perjantaina 14.8 jo koulussa kuhisi, kun kaikki suunnittelivat innolla tulevaa illan Aukustia, joka merkitsee monelle paikalliselle sitä vuoden kohokohtaa. Aukusti on jo 15. kerran Jalasjärvellä järjestettävä tapahtuma, jossa on tapahtumaa laidasta laitaan ja kaiken ikäisille: perjantaista lauantaihin kestävät festarit, markkinat, lastenkonsertti, Aukusti Beach ja paljon paljon muuta. Tänä vuonna suosiota on saanut myös uusi Aukusti X-run, joka on juoksukisa täynnä erilaisia esteitä ja tehtäviä.

Aurinko paistaa ja festarikansa ei voisi toivoa parempaa säätä osuvan juuri Aukusti-viikonlopulle. Perjantain ja lauantain esiintyjien kirjo oli monipuolista. Lavalla esiintyi perjantaina mm. Happoradio, Karri Koira ja Teflon Brothers. Musta Barbaari oli monien odottama esiintyjä. Lauantaina taas esiintyjät olivat perinteiden mukaan hieman aikuisempaan makuun, kuten Antti Railio, Movetron ja Pauli Hanhiniemi & Hehkumo. Festivaali alueella oli tarjolla myös grilliruokaa nälkäisimmille ja anniskelualue aikuisille.

aukusti20152.jpgHapporadio keräsi perjantaina suuren yleisön ja sai yleisön laulamaan villisti mukana. Meno oli aivan huikea. Kuva: Jenniina Sivula

Essi Pentinmäki (16) ja Lotta Korpela (17) kertovat, että Aukusti on yksi kesän parhaimmista tapahtumista. Aukusti on tullut myös peräseinäjokelaiselle Lotalle tutuksi jo aiemmin vuonna 2012. Essille paikallisena tämä taas on jo jokavuotinen perinne. ”Erityisesti kiitosta hyvien artistien valinnasta ja huolella järjestetyistä festareista”, kertoo Essi.

Festareiden meno oli kaikin puolin huikea. Ihmiset jaksoivat laulaa ja hyppiä yömyöhään, eikä tylsille hetkille jäänyt sekuntiakaan. Aukusti on toden totta tapahtuma, joka luo Jalasjärvelle upeaa yhteishenkeä.

aukusti20151.jpg

Essi ja Lotta perjantaina Junnu-stagella innolla odottamassa Mustan Barbaarin keikkaa.Kuva Jenniina Sivula. 

Lauantaina festivaali meno jatkui samalla mallilla kuin edellisiltana. Aurinko jatkoi paistamistaan, ja ihmisiäkin oli jopa vielä enemmän kuin perjantaina. Yhteensä festivaalit keräsivät yli 5000 kävijää, joka on jo huikea saavutus, kertoo Aukustin talkooväki. Näissä festareissa oli upeaa myös se, että pieni kylämme sai pelkällä talkooväellä tällaisen tapahtuman pystyyn.

Movetronin keikka ja discossa soivat vanhat hittibiisit olivat saaneet aikuisiakin liikkeelle. Johanna Anttila Laihialta ja Mari Kivikko Jalasjärveltä ovat käyneet Aukustissa lähes vuosittain tapahtuman perustamisesta lähtien. Parasta Aukustissa on hauskan pito kaverien kanssa ja hyvä kunnon musiikki. Hienoa on myös kun lippujen hinnat eivät päätä huimaa. Myös Johannalle ja Marille Aukusti merkitsee kesän huipentumaa, pientä irtiottoa arjesta. ”Ensi vuonna tulemme ihan varmasti uudestaan!” riemuitsee Johanna.

aukusti20153.jpg

Aukusti-viikonlopun aikana myös markkinat olivat myös yksi eniten ihmisiä keräävistä tapahtumista. Pomppulinnat, vaate-ja korukojut, metrilakut ja ihmisten hälinä toivat vanhan lukion pihaan aivan uutta eloa. Lauantaina päivällä nähtiin myös uskomattoman upea lapsille tarkoitettu Hevisaurus-konsertti, joka keräsi pienempää festarikansaa ihan omiin bileisiinsä.

Kaikin puolin Aukusti 2015 oli aivan huikea kokemus myös tänäkin vuonna. Talkooväelle, festarikansalle ja kaikille Aukustissa mukana olleille ihmisille suuret kiitokset ja nähdään ensi vuonna uudestaan!

Jenniina SivulaKategoria: Tapahtumat