Provinssi 2015

Kaikki hyvä loppuu aikanaan - tunnelmapaloja Provinssista

adaytoremember.jpg

A Day to Remember. Kuva: Sofia Mänty

Tämän vuoden Provinssi on nyt vietetty. 36. järjestetyn festivaalin yleisömäärä nousi 79 000, joka onkin Provinssin historian toiseksi korkein kävijämäärä. Neljän päivän ajan kuudella eri lavalla esiintyi liki 130 esiintyjää. Lisäksi Cargo -Pavilion clubilla järjestettiin mm. tubemiitti, lyhytelokuva näytöksiä sekä ysäri- että kasaribileet.

Viime vuonna Provinssi oli monelle monella tavalla pettymys. Tänä vuonna kuitenkin uudistettu Provinssi sai unohtamaan viime vuoden flopin. Paljon hyvää palautetta niin kävijöiltä kuin järjestäjiltä saanut Provinssi aikoo jatkaa samaan malliin ensi vuonnakin. Provinssin turvapäällikkö Rami Erikssonin mukaan festivaaliyleisö käyttäytyi poikkeuksellisen rauhallisesti.

haloohelsinki.jpg

Haloo Helsinki. Kuva: Sofia Mänty

Ensimmäisenä päivänä keskiviikkona sää oli huono. Satoi vettä ja oli kylmä. Ainoa toivo selvitä kuivana, oli omistaa kumpparit sekä sadetakki. Onneksi sää parani heti torstaiksi ja loppu Provinssin ajan saikin nauttia ajoittain auringon lämmöstä. Osa juhlijoista turvautui edelleen kumppareihin, mutta myös tennareita alkoi keskiviikon jälkeen näkyä. Torstain aikana saivat sadetakit kyytiä, ja yhden jos toisenkin päällä vilahteli hullunkurisia vaatteita esim. yksisarvis -jumpsuitteja.

Esiintyjien kirjo oli laaja, ja musiikkia kuultiin tyylistä toiseen. Tämä saattoi olla tänä vuonna Provinssin valttikortti, nimekkäiden esiintyjien lisäksi. Joukosta löytyi paljon eri tyylisiä ja eri tasoisia esiintyjiä, jotka saivat yhden jos toisenkin uteliaisuuden syttymään. Mukaan oli myös saatu sellaisia artisteja, jotka eivät ole esiintyneet Suomessa aiemmin, kuten Kygo, Krewella sekä SAARA, jolla oli Provinssissa ensimmäinen täyspitkä keikka.

apulanta.jpg

Apulanta. Kuva: Sofia Mänty

Tänä vuonna oheisohjelmaan panostus näkyi ja eli festivaaleilla todella vahvasti. Erilaiset ruoka- sekä juomatarjonnat aiheuttivat luultavasti monelle valinnan vaikeutta. Minulle ainakin ainoaksi keinoksi jäi syödä joka päivä eri paikassa. Kun lavoilla ei ollut esiintyjiä, niiden isoilla screeneillä pyöri kuvattua videomateriaalia tämän vuoden kävijöistä. Videoita on aina niin ihana katsoa, sillä niistä välittyy aidosti festarifiilis, vaikkei itse olisi käymässä kuin päivän ajan.

Ainoaa miinusta, mitä Provinssista voisi antaa, oli tupakointi keikkojen aikana sekä valtavasti tilaa vieneet K-18 alueet.

Tässä ihan muutama satunnaisesti poimimani kommentti Provinssissa olleilta:

”Onneksi sä raahasit mut tänne. Täälä on ihan mahtavaa!”

”Täältä löytyy oikeesti tosi paljo erilaisia esiintyjiä.”

”Ei tarvi mennä enää tänä kesänä toisille festareille, kun täältä löytyy jo kaikki, mitkä halusin nähdä!”

kygo4.jpg

Kygo. Kuva: Sofia Mänty

Provinssin onnistumisen huomasi helposti jo festarien aikaan nähdyistä hymyistä ja kuulluista nauruista. Kiitos paljon SELMU ry:lle, talkoolaisille sekä muille Provinssin osanottajille tämän vuoden elämyksestä!

 Sofia MäntyKategoria: Arkisto 2015