Provinssi 2015

Haastattelussa // SAARA eli Sara Maria Forsberg

SAARA.jpg

SAARA veti ensimmäisen täyspitkän keikkansa Provinssissa. Kuva ja kansikuva: www.helloimsaara.com

Kantti haastatteli Provinssissa myös muutamaa tapahtumassa esiintynyttä artistia. Sara Maria Forsberg eli SAARA oli yksi heistä. Youtubesta pinnalle ponnahtanut nuori laulaja matkasi Amerikasta asti Provinssiin. Matkan hän sanoi sujuneen hyvin, tosin pieni jetlag vaivasi aikaerosta johtuen.

Yleisellä tasolla Saralla menee mainiosti: kaksi uutta kappaletta ”Ur cool” ja ”Vauvoja” sekä tuleva vaatemallisto.  ”Ur cool” oli hänen mukaansa hyvä alku kansainväliselle uralle isossa levy-yhtiöissä. Jälkimmäisessä kappaleessa esiintyy SAARAn lisäksi Kasmir. Kyseinen biisi on myös kesän 2015 virallinen Kesäkumibiisi. Tämä yhteistyö oli mainio mahdollisuus saada näkyvyyttä kotimaassa ja yhteistyökumppani sopi sekin SAARAn kriteereihin. 

Some tärkeää uralle

Pääasialliseksi laulukielekseen Sara sanoo englannin. Yhdysvalloissa kun asuukin. Faneja hän ei arvota, vaan on iloinen heidän tekemistään valtameren välisistä fanisivuista. Yhdysvalloissa asumisen Sara sanoo mahtavaksi. Sää on kaunis ja ilma lämmin. Ihmiset ovat sosiaalisia ja ystävällisiä. Annoskoot ja, jo mainittu sosiaalisuus, ovat piirteitä USA:ssa, jotka poikkeavat Suomesta. Artistin elämä on erilaista Yhdysvalloissa. Kaikki tapahtuu monta kertaa isommassa mittakaavassa. Tähän kuuluu myös erottamattomasti some. Se on tärkeä mahdollisuus ja kanava. Seuraajat ovat tärkeitä. Suuria kykyjä löydetään somesta, joka luonnollisesti rankentaa kilpailua.

Kokkausta, kieliä & kulttuuria

Jos Sara ei olisi laulaja, hän olisi ravintolakokki. Se hänen koulutuksensa onkin. Ellei hän olisi lähtenyt maailmalle hän voisi opiskella kielitieteitä yliopistossa. Opiskelun saralla musiikki ja kulttuuri ovat olleet hänelle tärkeitä, samaa ei voi sanoa lukuaineista. Inspiraation kappaleihinsa Sara saa arkielämästä. Omaan musiikkimakuun kuuluu mm. Softengine, EDM, indie-pop ja Lenno. SAARAlla, kun on monta rautaa tulessa. Kehottaa hän nuoria kokeilemaan eteen tulevia mahdollisuuksia. Tulevaisuudensuunnitelmien suhteen Sara sanoo musiikin olevan varmaa, mutta oikeastaan pitkän ajan suunnitelmia ei tiedä. Ne kun voivat helposti muuttua.

Provinssissa SAARA veti ensimmäisen täyspitkän keikkansa, sitä SAARA odotti jännittynein ja epätodellisin fiiliksin. Tämä Provinssi oli myös hänelle ensimmäinen festarinsa. Harva nousee itse lavalle ensimmäisillä festareillaan.

Hanna OllinkoskiKategoria: Arkisto 2015