Provinssi 2015

Provinssi 2015 // Krewella

krewella.jpg

”Monimuotoista tanssimusiikkia EDM:stä dubstepiin ja electro housesta breakbeatiin tykittävä Krewella on chicagolaisten Jahan ja Yasmine Yousafin johtama kokoonpano.” Siskokset ovat soittaneet EDM musiikkia 2007 vuodesta alkaen. He ovat tehneet itsensä tutuiksi Yhdysvalloissa Tomorrowlandin ja Ultra Music Festivalin kaltaisilla elektronisen musiikin festivaaleilla, ja nyt heidän esiintymispaikkansa ovat monipuolistuneet.

Pink Stagen vallannut Krewella veti teltan lähes täyteen ihmisiä. Jahan ja Yasminen lisäksi lavalla nähtiin rumpalisti sekä basisti/pianisti. Laulamisen lisäksi Jahanilla ja Yasminilla oli käytössään DJ pöytä, jota he vuorotellen käyttivät. Omien kappaleidensa välissä siskokset soittivat tunnettuja kappaleita oma miksaaminaan.

Alussa yleisöstä huomasi pienoista jännitystä, joka hälveni ensimmäisen minuutin aikana. Siskokset saivat otettua yleisön heti haltuun energisellä showllaan sekä uskomattomalla basso pläjäyksellään. Yleisön ollessa täydellisesti energisessä showssa mukana, siskokset pyysivät kaikkia kyykistymään. Yleisön painuttua kyykkyyn musiikki räjähti upeasti ilmaan, ja porukka pomppasi ylös tanssimaan. Tunnelma oli silloin ihan katossa!

Tämä oli Krewellan ensimmäinen Suomen keikka, joten bändi ei ole Suomessa vielä yleisesti ottaen kovin tunnettu. Tämän keikan jäljiltä he saivat varmasti uutta kuuntelijakuntaa.  Sekä itselläni että ystävälläni jäi ainakin hyvä maku suuhun, sillä Krewellan tuotanto oli meille aivan uutta herkkua!

Sofia MäntyKategoria: Arkisto 2015