Provinssi 2015

Provinssi 2015 // Day 4

Viimeistään lauantaina juhlijoissa alkoi huomata väsymisen merkkejä, sillä pitkäänhän Provinssia oli jo jatkunutkin. Leirintäalueella oli herätty jo ennen kukonlaulua. Suuri yleisö sen sijaan saapui katsomaan suosikkejaan vain hetkeä aiemmin.

Launtain huikea artistikattaus

Ensimmäisten vuorojen jälkeen tutut suomalaiset astuivat lavalle. Kasmirin ja Jenni Vartiaisen keikat kuuluivat kauas. Jopa sanat. Iltapäivästä meno oli rauhallista. Osalla artisteista jännitystä ei paljoakaan varmaan ollut. Toisin oli SAARAlla, jonka ensimmäinen täyspitkä keikka oli Provinssissa.

Lauantain edetessä taivaalle alkoi kerääntyä tummia pilviä. Toiveena oli kuiva ilta, sään kannalta. Yhdeksän aikoihin lavalle olisi nousemassa kovia nimiä, Kygo esimerkiksi. Kyllä kotimaisetkin pitivät pintansa. Päälavalla esiintynyt Apulanta keräsi huiman yleisön ollessaan lauteilla. Elastisen tapaan myös he soittivat Toni Wirtasen Vain elämään -ohjelmassa muokkaamia kappaleita. Myös Paula Koivuniemeä. Viimeistään tässä vaiheessa tiesi illan olevan merkityksellinen, sen ollessa viimeinen ilta.

Staminan alettua esiintymään, sana ”kova” sai uuden merkityksen. Soitto kuului epäilemättä monen ja vielä monen kilometrin säteellä. Siltä varmaan kuulostaisi, jos vuoret liikkuisivat. Kygon veto oli valitettavasti odotettua huonompi. Faith no moren esitys oli loistava myös visuaalisesti, sillä kontrasti musiikin ja lavalla olleiden kukkien välillä oli valtava. Gasellit vetivät osaltaan mainion setin.

faithnomore.jpg

Faith No More ja kukkaloisto. Kuva: Hanna Ollinkoski. Jutun kansikuva: Sofia Mänty

Fiilistä ja vintagea

Provinssin alueelta löytyi ruokakojujen lisäksi vintage vaatteita myyvä osasto. Kyseisessä kaupassa kauniita koruja, vaatteita, kenkiä ja hattuja hiplatessaan silmä lepäsi ja aikaa kului.

Provinssi 2015 on ollut mahtava. Vaikkakin negatiivisia asioitakin löytyi, peittyivät ne positiivisilla asioilla mennen tullen. Järjestäjille ja yhteistyökumppaneille suuri kiitos!

Ensi vuonna nähdään!

Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat