Provinssi 2015

Provinssi // Day 3

Kolmas festaripäivä alkoi torstain tapaan aikaisin. Festarikansassa ei vielä näkynyt väsymisen merkkejä. Ihme kyllä. Lavojen eteen alkoi kerääntyä ihmisiä jo pian ennen alkua. Päälavalla aloitti Sanni, jonka keikkaa moni seurasi. Keskipäivällä provinssissa soi pääosin raskas musiikki. Sannin tavoin suuri määrä ihmisiä katsoi JVG esiintymisen. Mainittakoon myös, että rap-artisti Mikael Gabriel oli hänkin Provinsissa.

Festarimuotia

festarimuoti.jpg

Suoranaista yhdensuuntaista muoti-ilmiötä ei voi sanoa Provinssissa olleen. Tilapäisiä kullan ja hopean sävyissä kiiltäviä iholle laitettavia tatuointeja ja suuria lierihattuja näki harvakseltaan. Kukkaseppeleitä usealla. Miespuolisilla henkilöillä muodissa oli turvallinen asukokonaisuus. Shortsit, t-paita ja lippalakki. Heijastavat linssit, pitivät nekin paikkansa. Omaksi ilmiökseen muodostui, sään vuoksi, sateenkaaren väreissä loistaneet sadetakit ja kumisaappaat. Suurin osa artisteista oli pukeutunut mustaan. Sanni, JVG ja Elastinen poikkesivat joukosta värikkäillä tai kirkkailla asuillaan.

Jos jotain huonoa Provinssista voidaan sanottavan, ei istuimia ollut riittävästi. Innokkaimpien tanssijoiden menoa se ei haitannut, mutta seisoskellessaan selkä väsyi huomattavasti. Toisekseen, festivaalialueella oli huomattavan kallista. Perjantai-illan edetessä ihmisten määrä lisääntyi, silmämääräisesti arvioituna. Syyksi voineen luettavan päivällisen hevin muuttuneen enemmänkin pop-tyyliseksi musiikiksi. Nuorimmat festarioitsijat olivat huomattavasti vanhempia ennemmin paikalla.

haloohelsinki_juliustyryl.jpg

Perjantaina Provinssi-huumaa nostatti Haloo Helsinki Kuva (myös jutun kansikuva): Julius Töyrylä

Pitkin iltaa yleisöä riitti kaikille lavoille, vaikkakin moni show oli käynnissä samanaikaisesti. The Cardigansin myötä tunnelma muuttui päälavan läheisyydessä, muita lavoja unohtamatta. Puoltayötä odotteli innolla, sillä silloin koittaisi Haloo Helsingin vuoro. Samoihin aikoihin kyseisen bändin kanssa esiintyi myös yleisön sytyttänyt Tyga ja täysillä rokannut Disco Ensemble. Haloo Helsingin esitys oli täydellinen. aloituskin oli jo räjähtävä, kun he astuivat lavalle liekkien leimutessa. Hitit saivat osakseen suuren suosion. Bändi oli pukeutunut keltaiseen väriin ja aurinkolasit kruunasivat kokonaisuuden.

Päivä oli huvin viihdyttävä. Tyylilajeja riitti ja tuttuun tapaan myös esiintyjiä. Yleisöä hemmoteltiin supermahtavilla spektaakkeleilla.

 Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat