Provinssi 2015

Provinssi 2015 // Haastattelussa Pariisin Kevät

Kantti haastatteli Provinsissa muutamia artisteja. Yksi heistä oli Pariisin Kevään solisti Arto Tuunela.

Kolmas kerta Provinssissa

Yhtyeen matka Provinssiin sujui mukavasti. Heidän saapuessaan alueelle aikaa oli runsaasti ennen keikkaa. Yhtyeen jäsenet yöpyivät hotellissa lähellä Seinäjokea. Pariisin Keväälle esiintyminen festareilla oli kolmas. Ensimmäisen kerran he olivat Provinssissa vuonna 2011. Tänä vuonna heidän vetonsa oli suhteellisen aikaisin päivällä. Odotukset sitä varten olivat kovat. Ensimmäistä kertaa päälavalla, suuri yleisö ja suuret puitteet.

Arton sanoin keikkaan pitäisi saada sisältymään kaikki, aika lavalla menee kuulemma nopeasti. "Hyvä keikka vaatii myös yleisön, joka antaa ja vastaanottaa. Valmistautumiseen vaikuttaa myös se, järjestetäänkö keikka ulkona vai sisällä. Tunnelma on hyvin erilainen. Tuttuun tapaan yleisö syttyy aina silloin, kun bändi soittaa tutun tai suositun kappaleen", kertoo Arto. Tällaista kappaletta on kuulemma tekovaiheessa kovin vaikea arvata, jos arvaa, arvaus on yleensä pielessä.

Pariisinkevat_2_s.jpg

Pariisin Kevään Arto Tuunela kannustaa nuoria ennakkoluulottomuuteen. Kuva ja kansikuva: Sony Music Finland

Levytys ja keikkailu

Pariisin keväältä ilmestyi aikaisemmin tänä vuonna uusi levy, Musta laatikko. Arton mukaan levyttäminen on hauskaa, parasta oikeastaan. Puolestaan keikkailua ja levyttämistä ei voi verrata toisiinsa, sillä ne ovat toisistaan rippuvaisia. Kompensoivat toisiaan. Artolle artistina oleminen on unelma-ammatti. Se on itsensä ja haaveidensa, unelmiensa toteuttamista. Hän suosittelee bändin perustamista tai musiikkialalle ryhtymistä, jos siihen on intoa.

"Tekemättä jättäminen saattaisi kaduttaa jälkeenpäin. Mallia kannattaa ottaa omista suosikeistaan." Arto itse ei ole rajoittunut musiikin suhteen, vaan kuuntelee kaikkea mikä kuulostaa hyvältä. Mallia siis kannattaa ottaa, kopioida ei. Intuitioonkin täytyy luottaa. "Alalle kuuluu eittämättä myös pelko yleisön menettämisestä. Se on osa ammattia ja täytyy tiedostaa. Tekemisiään kannattaa kuitenkin suunnitella. Ne voivat muuttua, mutta jos haaveet saavuttaa, tunne on mahtava", kiteyttää Arto.

Hanna OllinkoskiKategoria: Tapahtumat