Provinssi 2015

Provinssi 2015 // Day 1

Legendaarinen kesän must-festari käynnistyi sulavasti, muitta mutkitta. Provinssissa olijoiden harmiksi sateisessa säässä. Kellon lyötyä viisi musiikki alkoi keinuttamaan yleisöä. Kuudesta lavasta neljällä kotimaiset ja ulkomaiset artistit pistivät parastaan ensitahdeista lähtien. Esitykset olivat porrastettu mainiolla tavalla, jotta pääsi kuuntelemaan mahdollisimman monta suosikkiaan.

muse_tomipalsa.jpg

Muse! Kuva: Tomi Palsa

Jo aloituspäivänä artistikattaus oli laaja niin luvullisesti kuin genrellisestikin. Hevistä edm:ääm ja jazzahtavaan souliin. Musiikin kaiun kuullessaan tunnelma tuntui vaihtuvan puistikoitten, koivujen ja kuusien maisemoittaman festarialueen läpi kulkiessaan. Lavat sijaisivat sopivan kaukana toisistaan, eikä toisen bändin bassoja kuullut. Vanhat turvalliset ja uudet tuttavuudet yllättivät iloisesti sävelillään ja riimeillään. Toimittajalle tuntematon Aino Venna hemmotteli soljuvilla ihanilla kappaleillaan. Muse sen sijaan oli aivan omaa luokkaansa. Yleisö oli innoissaan. Ikään kuin ihmisten yllä olisi leijunut väreilevä musiikin verho, joka peitti ja otti syliinsä. Unohtumaton elämys.

Alkuillasta juhlijoita oli maltillisesti, mutta päätteeksi taivaanrantaan asti. Sateenkaaren väreissä sadetakkeihin pukeutunutta festarikansaa liikuskeli leppoisasti lavalta toiselle. Ikähaarukka oli laaja. Kaiken tämän lisäksi kymmenien ruokakojujen herkut houkuttelivat luokseen. Valinnanvaraa riitti. Kokonaisuudessaan ensimmäinen päivä oli todella viihdyttävä sadetta lukuunottamatta.

Hanna OllinkoskiKategoria: Arkisto 2015