Nuorisotyöpäivät 2015: Päättäjäiset ja texasinkokoinen selfie

Nuorisotyöpäivät 2015 tapahtuma on nyt vietetty ja nuorten kanssa toimivat tekijät ovat taas saaneet jakaa kokemuksiaan, verkostoitua ja kokea oivalluksen tunteita. Nuorten hyväksi toimivat tahot ovat kertoneet toiminnastaan sadoille kuulijoille ja myöskin alan asiantuntijoita on kuultu.

Tanssia ja palkintoja

Panu Mäenpää ja Satu Valtere aloittivat päättäjäiset. Heidän mielestään parasta antia oli iltajuhla Rytmikorjaamolla sekä verkostoituminen. Nuorten tyttöjen Jazz-tanssiryhmä esitti mahtavan shown ”Italian Lady”.

Eero Rämä ja Olli Joensuu jakoivat kolme Nuori toimija –tunnustuspalkintoa. Kiitokseksi ja kannustukseksi tarkoitetun palkinnon saivat Kari Anttila, Jaana Fedotoff ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus.

Popping -tanssin Suomen hopeamitalisti Matti De Jong esitti henkeäsalpaavan esityksen ja tämän jälkeen kaikki katsojatkin haastettiin tanssimaan poppingia. Lavalla Matin mukana tanssi myös juontajapari. Tämän jälkeen Nuorisotyöpäivien väki tuskin jaksaa odottaa seuraavaa kertaa tanssilattialla.

Axl Smith

Seuraavaksi Axl Smith nousi lavalle kertomaan Jook Joint Movement- nuorisoverkostosta, johon hän johdatti yleisön oman lapsuuden ja nuoruuden kautta. Axl kertoi ikimuistoisia tarinoita ensihetkistään yleisön edessä sekä uransa alkuhetkistä Music Televisionilla. Juontaja Satu halusi kovasti selfietä Axlin kanssa ja yhtäkkiä kuvaustilanne muuttuikin siihen, että kuva otettiin lavalta ja siihen mahtuikin koko päättäjäisten väki. 

Tulevaisuus siintää jo mielessä

Hannu Kareinen Veikkaukselta pyörähti lavalla kiittämässä järjestäjiä hyvin organisoidusta tapahtumasta ja samalla arvottiin kaikkien osallistuneiden kesken Nuorisotyöpäivien Veikkaus-kisan voittajat. Myös edellisellä Allianssi-risteilyllä kuvattu Ei vihapuheelle aiheinen video näytettiin yleisölle. Video toteutettiin yhteistyössä Ricky-Tic Big Bandin & Julkisen Sanan kanssa.

Lopuksi Allianssin Reija Salovaara ja Manne Maalismaa kiittivät kaikkia tapahtuman järjestelyihin osallistuneita tahoja sekä ilmoittivat tulevista Nuorisoalan tapahtumista eli Allianssi-risteilystä sekä Nuori2017 -tapahtumasta, joka järjestetään Tampereella.

Huom! Sivun alareunasta löydät kuvakollaasin päättäjäisistä.

Teksti: Hanna Ollinkoski
Kuvat: Anne LampimäkiKategoria: Arkisto 2015_2