Avajaiset: "Etelä-Pohjanmaa on Suomen Texas"

Nuorisopäivät alkoivat reippaalla ja positiivisella hengellä, kun Seinäjoen Areena täyttyi nuorisotoimialan osaajista ja kiinnostuneista.

Seinäjoki Areena on täynnä ääriään myöten - yli 900 henkeä! 15.4.-16.4.2015 järjestettävät Nuorisotyöpäivät aloitettiin aamupäivällä ruokailulla ja virallisesti klo 12.30 alkaneilla avajaisilla, jotka kestivät aina klo 14.00 saakka. Avajaisissa juontajina toimivat Satu Valtere ja Panu Mäenpää.

Ensimmäisenä käytiin keskustelu Eero Rämön kanssa, joka on Allianssin puheenjohtaja.

Rämön mielestä mm. eduskuntavaalien ikärajaa pitäisi laskea 16 vuoteen, jonka kautta eduskuntaan saataisiin nuorempia edustajia eli niin sanotusti nuorennusleikkaus. Hän on myös itse äänestänyt nuorempia ehdokkaita.

DSC_0026.JPG

Valtiosihteeri Kari Anttila toi opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen Nuorisotyöpäiville.

Kari on toiminut jo 1990-luvulta lähtien nuorten parissa. Juontajat keskustelivat nuorisotakuusta Anttilan kanssa, jonka mielestä 2-3 pointtia parempaan nuorisotakuuseen päästään, kun saadaan samat resurssimäärät käyttöön, kuin aiemmin. Myös yhteistyö ministerien ja puolueiden välillä tulisi saada kuntoon. Ministerien tulisi saada tavoitteet ja yhteistyörakenne samanlaisiksi. Anttilan mielestä nuorisotaakuuta pitää pitää ehdottomasti yllä. Kulttuurinen nuorisotyö on myös suuressa osassa nuorisotyöpäivillä ja Anttilan mielestä tätä tulisi tukea lisää, sillä nuoria katoaa joka vuosi pois näistä järjestöistä.

Tilaisuudessa jaettiin myös Nuorisotyön tunnustuspalkinto.

Palkinto jaettiin viidennentoista kerran tunnustukseksi merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Tunnustus voi tulla tehdystä työstä tai myös kannustuksena uusien työmuotojen kehittämisessä. Palkinnon suuruus on 10 000€. Tänä vuonna palkinnon sai Walkers-toimintavastaava Mauri Mujunen.

DSC_0046.JPG

Kulttuurinen nuorisotyö.

Nuorisotyön kulttuurisesta suunnasta keskustelivat nuorisosihteeri Sari Vahtera Vaasasta, Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio sekä tutkimusprofessori Tommi Hoikkala. He olivat yhtä mieltä siitä, että taiteen ja kulttuurin keinoin annetaan nuorelle turvallinen ja innostava mahdollisuus kokeilla toisenlaisia ovia.

Vahteran kertoo, että kulttuurista nuorisotyötä on kaikki taloilla ja ulkopuolella tehtävä työ. "Meillä on Vasaassa kulttuurisihteeri ja hän vastaa mm. retkistä ja kerhoista."

Onko kuulttuurinen nuorisotyö ja taidekasvatus eri asia? Hoikkalan mielestä kulttuurinen nuorisotyö on yksi kokonaisuus. 

Grease

Avajaisten kulttuuriohjelman tarjosi Nuori Kulttuuri -säätiö yhdessä Etelä-Pohjanmaan opiston tuottaman Grease-musikaalin muodossa. Avajaisten aikana nähtiin Grease musikaalin vauhdikkaita esityksiä.

DSC_0057.JPG

Nuorisotyöpäiville osallistuu yli 900 alan ammattilaista, jonka vuoksi nuorisotyöpäivät ovat vuoden ja tähän mennessä kaikkien aikojen suurin nuorisotoimialan tapahtuma. Kahden päivän aikana luvassa on yli 40 tuntia ohjelmaa. 

Sofia Mänty ja Aurora PiirtoKategoria: Arkisto 2015_2