Tanskurock 2010, Palava

"Don't delay, do it today."

Näin sanoo Osku Ketola, paremmin tunnettuna Palava-yhtyeen laulaja-viulisti. Miehen lisäksi yhtyeeseen kuuluu kitaristi Markus Ala-Kauhaluoma, joka on sekä sanoittanut että säveltänyt suurimman osan Laulujen Laulu -levystä. Toinen kitaristin roolin itselleen haalinut on herra nimeltä Arttu Volanto. Rumpalinpallille on istutettu Ville Siuruainen, bassonvarteen paikkansa on löytänyt Jami Pohjoismäki. Palava on koottu Jaarli Padington -nimisen orkesterin rippeistä.

"Jami on semmonen namupoika", Ketola kuvailee bänditoveriaan ja lisää vielä tämän huonoksi luonteenpiirteeksi välillä liian syvissä vesissä liikkumisen. Ville-rumpalia hän luonnehtii liian kiireiseksi huumoriveikoksi. Arttu-kitaristi saa tyyliniekan pystin ja toinen kitaristi, Markus, ristitään energiseksi hulluksi.

osku_ketola_1xWz0.jpg

Viulua hän on soittanut seitsemän vuoden ikäisestä asti, välillä haluten sitä itse, välillä äidin pakottamana. Jo yläasteella hän sanoi tulevansa muusikoksi, ja jos haaveammatti ei olisi onnistunut olisi seuraavana listalla ollut kultaseppä tai jokin muu samaan kategoriaan liitettävä ammatti. Musiikki on hänen elämänsä, ja päivästä menee helpolla kymmenisen tuntia tähän taiteen muotoon.

Huumoriaan Ketola kuvailee villiksi ja härskiksi, mutta aina välillä edellämainitut asiat katoavat ja syvällisyys pyrkii pintaan - turhan jauhannan uhallakin. Elämän kolmeksi tärkeimmäksi asiaksi nimetään sydämen äänen kuuntelu, haaveilu sekä rehellisyys sekä itselle että toisille.

Palavan tulevaisuus näyttää varsin valoisalta: 2011 puskee uutta levyä - keikkailua unohtamatta.

"Onnellisia päiviä pitää olla enemmän kuin huonoja", herra ilmaisee elämän tarkoituksen vielä haastattelun viimeisiksi sanoiksi.

Teksti: Aisha Benahmed & Sanna Tuikka
Kuva: Aisha BenahmedTagit:
Kategoria: Arkisto 2010