Luottamus

kukat.jpg
On ihmisiä, joihin voit luottaa ja on ihmisiä joihin et voi luottaa.
Joskus et ehkä itsekään tiedä, luotatko vai et.

Voitko todella luottaa sata prosenttisesti siihen ihmiseen, johon luotat. Voitko olla varma, että hän ei petä sinua ikinä? Että hän pysyy sinulle uskollisena, tapahtui mitä tahansa.

Sinulla on varmasti se kaikkein tärkein ja läheisin ihminen. Ehkä useampikin. Voitko kuitenkaan luottaa häneen/heihin aukottomasti? Itse en ainakaan voi vastata tähän. En tosiaankaan tiedä. Toisinaan olen ihan varma, että voin luottaa, toisinaan en olekaan niin varma. Minulta kysyttiin tämä kysymys. Voitko luottaa johonkuhun toiseen ihmiseen sata prosenttisesti? Tuolloin sanoin ihan varmana, että voin, toki riippuu ihmisestä. Tänäänkin vastaisin, että voin luottaa. Mutta mitä jos huomenna olenkin jo eri mieltä? Se on täysin mahdollista, sillä olen ollut eri mieltä joskus aiemminkin.

Voitko todella sanoa, että et luota johonkuhun ihmiseen ollenkaan? Et missään tilanteessa oman elämäsi aikana, et millään tasolla.

Voit ehkä väittää näin, ainakin itse voin. Mutta entä jos joskus käykin toisin? Jossain vaiheessa sinun täytyykin lähes tiedostamattasi luottaa tuohon yhteen ihmiseen, josta et ehkä syystä tai toisesta pidä. Mitä jos hänestä tuleekin se, joka pelastaa sinut joskus jostain kiperästä tilanteesta, tai kannattelee sinua silloin, kun et itse jaksa. Silloin sinä tulet luottaneeksi häneen, vaikka olet aiemmin väittänyt muuta.

Tähän juttuun sain aiheen Saksan matkalla, kiitos erään mielenkiintoisen keskustelun.:)

Laura Levä

 


Kategoria: Mielipiteet