Huominen odottaa

”Elä hetkessä.”

Tämän lausahduksen kuulee usein, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa.

Opin sen hiljan. Yritän elää siinä hetkessä, joka on meneillään. Olla läsnä ympärillä oleville ihmisille, keskittyä sillä hetkellä meneillään olevaan asiaan täysillä. En halua menettää ihania hetkiä miettimällä huomista. Kyllä se sieltä tulee, vaikkei sitä joka hetki suunnittelekaan. Tulevaisuutta et voi vielä muuttaa, mutta parhaillaan tapahtuviin asioihin voit vaikuttaa. Ehkä sen voi tuosta vain oppia, elämään hetkessä.

Tulevaisuutta ja huomisen päivän ohjelmaa mietitään ja suunnitellaan, totta kai. Kyllä minä itsekin teen niin, enkä millään pärjäisi ilman kalenteriani. Itselläni se ei ainakaan toimisi, jos ei etukäteen olisi suunnitelmaa tiedossa. Mutta sitä ei kuitenkaan tarvitse miettiä koko aikaa. Älä siis elä pääsi sisällä jo huomista, kun tämäkin päivä on vielä edessä.

Opi nauttimaan nykyhetkestä.

Myös niistä huonoista asioista, stressaavat koepäivät, epäonnistumiset, pettymykset, jännitys. Silloin ne parhaat hetket tuntuvat vieläkin paremmilta. Onnistumiset, nauraminen, ilo.

Laura Levä

 


Kategoria: Mielipiteet