Toukokuun pääkirjoitus

13102706_1085286611532136_3060174079222801866_n.jpg

Kuva: ueflife

Yhtä varmasti kuin toukokuussa juhlitaan äitejä, pakerretaan kotona, kouluissa, kirjastoissa ja kahviloissa kevään viimeisten tenttien, esseiden, ryhmätöiden tai muiden tehtävien merkeissä.

Oheinen meemi tuli ännännen vuoden opiskelijatuttuni jakamana eteeni Facebook feedissä. Se sekä huvitti että sai aikaan pienen pakokauhun tunteen. Huolimatta siitä, että omista opiskeluvuosistani on jo aikaa, voin vieläkin aistia tuon fiiliksen. Tuohon kuvaan kiteytyy hyvin se, millaista on opiskelijaelämä parhaimmillaan kiireisimmillään.

Usein kuulee sanottavan, että opiskeluaika on elämän parasta aikaa (jotkut tosin väittävät, että sellaista on aika kotosalla pienen lapsen kanssa, mutta siitä joskus toiste). Ihan varmasti näin on, mutta kyllä siihen totuuden nimessä kuuluu myös murhetta ja ahdistusta, joka juontaa juurensa juurikin deadlineista ja aloittamattomista koulutöistä.Laughing Ja ehkä se onkin opiskeluajan tarkoitus: valmistaa siihen, että aikuisen töissä käyvän (tai käymättömän) elämä on ilon ja murheen vuorotellen sävyttämää vastuunkantoa, ja elämän tuhannen osa-alueen organisoimista.

Joka kevät meistä jokainen kuitenkin saa tavalla tai toisella tehtävänsä kuitatuksi. Silloin on aika hengähtää ja heittäytyä vapaalle. Toivottavasti tulevaan kesääsi mahtuu edes pikkiriikkinen mahdollisuus lomailuun ja ”aivojen resetointiin”. Jos ei, voin luvata, että aika kultaa muistot – jopa kesän aikana.  Syksyllä uurastuksen alkaessa ei enää muistaa kevään viimeisten viikkojen epätoivoa – ennen kuin se pirulainen taas liian nopeasti iskee Wink

Ajatus lomasta "kulman takana" saa monet jaksamaan, mutta jos stressi ja ahdistus valtaa mieleen, niin koita vaikkapa seuraavaa oivaa hengitysharjoitusta http://oivamieli.fi/rentoutushengitys.php

Kantti onnittelee kaikkia tänä keväänä koulunsa päättäviä ja valmistuvia. Rohkeasti kohti uutta ja ihmeellistä!Kategoria: Arkisto 2016