Joulukuun blogikirjoitus

Millaisen joulun Sinä haluat?

joulublogi1.jpgKuvat: Pixabay

Joulu on monelle varmasti mukavaa aikaa. Hyvissä ajoin marraskuussa kaupoissa alkaa soimaan joululaulut, jokaisella on varmaan omat suosikkinsa. Muistot omasta lapsuudesta nousevat aina pintaan. Joulut sukulaisten kanssa ovat jokaiselle varmasti tuttuja. Piparkakkujen leipominen mummon kanssa ja joululahja toiveiden jättäminen tontuille. Kuitenkin huippuhetkiä on ollut joulupukin odottaminen ja jännitys siitä, olenko ollut tarpeeksi kiltti saadakseni lahjoja tänä vuonna.

Jo hyvissä ajoin paistettu kinkku ja monet laatikot koristavat pöytää ja maistuvat hyviltä, niistä nauttii mieluusti niiden läheisten ihmisten kanssa, edelleenkin. On hienoa kuulla, että nuorillekin perinteet ovat tärkeitä. On joulusaunaa, hautausmaalla käymistä, joulukirkkoa, joulukuusen koristelu ja yhteinen kiireetön aika rakkaiden kanssa.

Kumminkin joulu aiheuttaa kauhean stressin siitä, että meneekö jouluaatto nyt niin kuin sen kuuluukin mennä. Onko joululahjat ostettu ajoissa ja ovatko lahjat riittävän hyviä. Tavoitteenahan olisi, että jokainen lahjan saaja olisi mahdollisimman tyytyväinen lahjaansa. Suurta ja hienoa sen pitää olla, on monen oletus. Eikä kauhean moni pysty kieltämään sitä, että se pehmeä paketti sukkineen on suuri pettymys. Näinhän se on ollut lapsesta asti. Laskettiin montako pakettia saadaan ja verrataan vähän kaverin lahjoihin.

Ennen joulua kaupat ovat auki joka päivä ja myöhään. Kassajonot ovat niin pitkät, että isoimmissa kaupoissa on lähes mahdotonta asioida nopeasti. Lahjapaperia ostetaan monta rullaa ja ne parhaimmat joulutähdet viedään käsistä.
Joulu – sen saa kaupasta, on varmasti nykyisin se tutuin käytäntö. Jokseenkin surullista, että vain sadoilla euroilla saa itselleen ja muille joulumielen.

Ennen joulua voisi vain rauhoittua. Istua alas ja miettiä, että mitä se joulu oikeasti sinulle merkitsee. Ei sen tarvitse olla läjäpäin lahjoja, monia metriä lahjapaperia ja äärettömän kiireistä ja monelle varmasti todella stressaavaa aikaa. Joulu ei tule pakottamalla, eikä Suomen sääkään oikein innosta laittamaan jouluvaloja pihakuuseen viikkoja aikaisemmin ennen jouluaattoa. Eihän joulu välttämättä ole se lempijuhla, mutta mikset tee siitä sinun lempijuhlaasi. Vietä joulua omalla tavallasi, millainen on itsellesi se mieluinen joulu.

joulublogi2.jpg

 Nuorten suusta

”Rakastan jouluisia perinteitä ja käytäntöjä. Aion tulevaisuudessa jatkaa niitä ja opettaa niitä sukupolvelta toiselle.”

”Joulu on minulle erityistä aikaa ja tunnelmaa. Kun pihalla on pimeää, sisällä lämmintä ja valoisaa, silloin tunnen oloni jouluisaksi. Joulu tuo mieleeni jouluruuan ja kuusenhavujen tuoksun, sekä perheeni näkemisen.”

”Joulu merkitsee minulle niin paljon. Pienempänä tuo tarkoitti joulupukin saapumista, sekä lahjoja. Nyt vanhempana se on minulle aikaa, jolloin saan nauttia hetken rauhallisuudesta ja minulle rakkaiden ihmisten läsnäolosta.”

”Muistan vielä, kuinka vedin päiväkodin pikkujouluissa kolme lautasellista joulupuuroa, sitten joku viereisen pöydän nirppanokka löysi mantelin kauhallisesta puuroa.”

”Joulu on iloista aikaa monelle. Useimmat tuntemani henkilöt nauttivat joulusta ja joulun odotuksesta, joululauluista ja –perinteistä. Itselleni joulu ei ole kovinkaan suuri asia. Totta kai jokainen haluaa lahjoja ja rahaa, mutta henkilökohtaisesti en nauti esimerkiksi joululauluista tai jouluun liittyvistä mainoksista.”

Lapuan Nuorisovaltuusto & Jenna LammiKategoria: Arkisto 2015