Hyvä, paha some

Sosiaalinen media, kavereiden kesken some, on parhaimmillaan mainio vaikuttamisväline, jonka avulla saat omat ideasi kuulumaan. Huonolla käyttäytymisellä some voi kuitenkin saada aikaan myös päinvastaisen vaikutuksen.

Lue tästä vinkit sosiaalisen median onnistuneeseen käyttöön vaikuttamistarkoituksessa.

1. Ole huolellinen ja kerro asiasi selkeästi. Kukaan ei ota tosissaan kirjoitusta, joka on täynnä kirjoitusvirheitä ja kirosanoja.
2. Mieti missä kannattaa julkaista. Jos vaikka haluat saada ideasi paikallisen nuorisovaltuuston tietoon, eikä heillä ei ole profiilia Instagramissa, niin kannattaa ehkä mieluummin julkaista Facebookissa, jos heiltä löytyy sieltä sivu.
3. Mieti tarkasti, mitä julkaiset! Kaikki mitä nettiin kirjoitetaan myös jää sinne.
4. Älä luota vain someen! Sosiaalisen median kautta saat varmasti julkisuutta ideallesi, mutta välttämättä nuorisovaltuusto tai joku muu taho ei osaa sitä sieltä napata. Laita siis lisäksi ideasi vaikka sähköpostilla tai perinteisenä kirjeenä!

Ei muuta kuin some-vaikuttamaan siis.

Muistathan myös Etelä-Pohjanmaan alueen Mä-Täs -ryhmän, jonka kautta saat helposti ideasi eteenpäin!

mts.png

Valtteri UotilaKategoria: Arkisto 2015