Ei mikään unelmavävy

Tiedätkö ketään sellaista, kuka on aina valmis kaikkeen, muokattavissa, sosiaalinen, monipuolinen, tekee kuten sinä haluat eikä torju tai pahoita mieltään? Luulenpa että et tiedä, mutta minä tiedän. Hänen nimensä on media, sosiaalinen media.

Leikkisästi kutsun häntä someksi

some3.png

Kaiken edellä mainitun jälkeen hän voi myös olla samaan aikaan monessa eri muodossa, taidokasta, etten sanoisi. Ja heitä ei ole useita, on vain yksi. Tosin otollisissa olosuhteissa yksi ja ainoa some voi eristää sinut kokonaan. Ikään kuin sinä, seuraaja, anonyymi tai instafeimi, olisit somen sinulle tekemässä saippuakuplassa, mutta se on ihan riittävää. Sieltähän pystyy viestimään muille, jopa näkemään kasvot.

Tietystä näkökulmasta katsottuna sosiaalinen media on täydellinen, älykkyyden multihuipentuma. Melkeinpä minkä tahansa sähköisen laitteen kautta voi viestitellä toiselle puolelle maailmaa, saada kavereita, markkinoida, mustamaalata, jakaa kuvia tai treenivinkkejä, tulla kuuluisaksi. Lista on loputon, kirjaimellisesti loputon. En varmaankaan edes tiedä kaikkia hyödyntämiskeinoja.

Niin monipuolista ja ihanaa, että alkaa pelottaa.

Vastakkaisesta näkökulmasta tiirattuna some on koko virtuaalisessa olemuksessaan myrkkyä ihmiselle, joka on erehtyväinen. Näkymätöntä huumetta. Jos some ei ole saatavissa, ei sille ole sijaista. jäljelle jää yksinäisyys, kuusitoistatuhatta seuraajaa omistavan tyhjä katse ja cappuccino kulmakuppilassa. Rajua meininkiä, tulevaisuus on sumea ja jälkiviisaus kannattaa.

Hanna OllinkoskiKategoria: Arkisto 2015