Kaikki ei ole siltä miltä näyttää

Monet nuoret kärsivät masennuksesta. Masennus voi syntyä reaktiona vaikeisiin elämäntilanteisiin, joissa nuori on joutunut umpikujaan ilman ulospääsyä. Esimerkiksi kiusatun nuoren itsetunto on niin alhaalla, että se saattaa laukaista masennuksen. Nuori tuntee masentuneena itseinhoa, joka johtaa viiltelyihin, ja muihin tapoihin aiheuttaa itselleen kivun tunne. 

On kumminkin ikävää, että todella moni nuori yrittää peittää pahan mielen ja ahdistuksen. He esittävät iloisempaa mitä ovat, ja kukaan ei huomaa mitään. Sisällään he kantavat kuitenkin hyvin raskasta taakkaa, joka täytyy joskus purkaa. Kuitenkin yleensä on olemassa joku kaveri, jolle voi kertoa kaikki. Monetkaan kaverit eivät osaa olla oikeita kavereita, nimittäin oikeat kaverit kertovat nuoren tilanteesta hänen vanhemmilleen, ja hankkivat masentuneelle ammattiapua. Jos jokainen olisi hyvä ka veri, vakavasti masentuneiden tilasto olisi huomattavasti pienempi. Auta kaveriasi ja hanki apua, ennen kuin on liian myöhäistä! 

Teksti: RoosaKategoria: Arkisto 2012