TOP10 tärkeimmät asiat elämässä

Minulla on tapana shoppailla, kuunnella musiikkia, lenkkeillä, käydä elokuvissa, hengailla kavereiden kanssa, tanssia, piirtää, facebookkailla, tehdä läksyjä, käydä konserteissa, surffailla netissä, katsella telkkua, joku luettelee.

Meillä ihmisillä on paljon asioita, joihin kulutamme aikaa. Joku viettää paljon aikaa tietokoneen ääressä, ja toinen käyttää aikansa koulutehtävien tekemiseen, kun taas kolmas käyttää kaiken aikansa johonkin harrastukseen.

Mihin sinun aikasi kuluu?

Kuitenkin usein me ihmiset kulutamme aikaa sellaisiin asioihin, jotka ovat toisarvoisia. Saatamme käyttää monta tuntia päivässä istumalla tietokoneella, olemalla poika-/ tyttöystävän kanssa jne. Näiden asioiden lomassa meiltä saattaa jäädä joskus huomioimatta asiat, jotka ovat meille tärkeitä. Totta kai seurustelukumppani ja hänen kanssaan vietetty aika on tärkeää. Mutta entä jos sen vuoksi jää huomioimatta monia muita tärkeitä asioita elämässä?

Milloin olet viimeksi viettänyt aikaasi perheesi kanssa? Entä ystäväsi, koska olet viimeksi tavannut heitä? Milloin olet viimeksi käynyt tervehtimässä mummoa tai muita sukulaisia?

Jokainen ihminen ajattelee asioista hiukan eri tavalla, ja niinpä joku asia saattaa olla sinun mielestäsi erittäin tärkeä, kun taas joku toinen ei pidä sitä ollenkaan tärkeänä. Me ihmiset olemme erilaisia, ja jokainen voi itse miettiä, mitkä ovat oman elämän tärkeät asiat. 

Haastan sinut!

Ota A4-kokoinen paperi, ja listaa siihen TOP 10 Tärkeimmät asiat elämässäsi. Pohdi mielessäsi, oletko käyttänyt niihin aikaa viime aikoina? Mikä tärkeä juttu on jäänyt viimeaikoina ehkä kokonaan huomiotta? Mihin asiaan olet käyttänyt liian vähän aikaasi? Mihin haluaisit käyttää enemmän aikaa? Laita tämä lappu johonkin näkyvälle paikalle huoneessasi (esimerkiksi vaatekaapin tai huoneesi oveen, seinälle tms.). Näin pystyt seuraamaan, käytätkö aikasi oikeasti itsellesi tärkeisiin asioihin!

Teksti: Suvi HietamäkiKategoria: Arkisto 2010