Kun rikollisuus vie ystävän

Rikollisuus ei katso ikää eikä ihmistä. Kuka vaa voi ajautua rikoksen polulle. Helpoiten rikollisuuteen ajautuu ihmiset jotka tuntevat olevansa alempi arvoisia. Rikollisessa porukassa saa ansaittua kunnioitusta rikoksilla.

Rikolliset eivät monestikkaan tajua tai ei ajattele syy-seuraus suhdetta, eikä vankilaankaan joutuminen pelota heitä. Koska rikollisella on aivan erilainen arvomaailma on rikokset heille arki päivää.

Vankila kulttuuri on muuttunut ajan saatossa niin paljon ettei vankila ole enää tarpeeksi kova paikka muuttamaan ihmistä oikeaan suuntaa. Ja koska vankilassa voi mm. opiskella aika kuluu hyödyllisesti.

Ammattirikollilla on monesti usemapia tuomioita alla, eikä elämän tyylia saa helposti muutettua. Rikoskierre sekä kaveriporukat vaikeuttavat rikoksista irti pääsyä huomattavasti.

Rikollisuuteen on helppo mennä, mutta vaikea päästä pois. Vain vahvat ihmiset pääsevät irti, mutta heistäkin osa retkahtaa myöhemmin uudestaan. Rikoksia tekevällä on monesti taustalla muitakin ongelmia.

Kun kaverit ovat lähteneet linnaan, on helppo kerätä uusi porukka hyväuskoisia ihmisiä jotka tekevät ”palveluksia” eli rikoksia. Silloin porukan johtajaksi tulee porukan perustaja. Uhkailu on rikollisille arkea ja puolustus keinona mainio.

Jos joskus tulee olo, että ei pienet rikokset nyt mitään haittaa.. Mutta olet väärässä, jokaisella rikoksella on seurauksensa ennemmin tai myöhemmin. Rikollisuus ei ole leikin asia.Kategoria: Arkisto 2013