Haastattelussa Duudsonien HP

Jukka, Jarppi ja Jarno tapasivat ala-koulussa, HP:n he tapasivat yhteisen lumilautailuharrastuksen myötä. Pojista Jarno sai videokameran ja sillä hän kuvasi mm. lumilautailua, skeittausta ja uintiretkiä. Jarno editoi videoita ja pojat näyttivät videoita kavereilleen, jotka pitivät niistä.

Vuosia myöhemmin Jarno oli töissä Helsingissä MoonTV:llä, jonne hän tarjosi videoitaan esitettäväksi. Extreme Duudsonit -ohjelmaa alettiin esittämään Nelosella vuonna 2001. Poikien tavoitteena oli saada suomalainen TV-ohjelma maailmalle. Sitä kukaan muu ei aikaisemmin ollut pystynyt tekemään, ja se onnistuikin jo vuonna 2004, kun pojat lähtivät Yhdysvaltoihin.

Alkuperäinen nimi, Extreme Duudsonit tuli siitä, kun kaikki oli tuolloin extremeä. Kun he lähtivät viemään ohjelmaansa ulkomaille, jättivät he Extremen pois ja nimi saavutti nykyisen muotonsa, Duudsonit.

HP.jpg

DUUDSONIT VUONNA 2013

Tehtyään kymmenen vuotta samanlaista ohjelmaa, Duudsonit aloittivat uudenlaisen Duudsonit tuli taloon- sarjan, jota alettiin esittää Subilla. Samoihin aikoihin heiltä myös ilmestyi Duudsonit- jekkukirja. Kirja herätti epäilyksiä, sillä jekuttaminen rinnastetaan hyvin usein kiusaamiseen. Koska kirjan viesti ymmärrettiin väärin, Duudsonit halusivat korjata asian, he suunnittelivat Kiusaamisen vastaisen Rispekti- kampanjan. Kampanja sai laajalti huomiota, sillä jokaiseen Kotipizza-pitserian ikkunaan maalattiin spraymaalilla sana rispekti. Tämä tehtiin tietenkin luvan kanssa, sillä Kotipizza oli mukana kampanjassa myymällä Rispekti-pizzoja.

Pelottavin temppu?

Seuraa johtajaa -leikin finaali, jossa Hp ja Jukka menivät puujaloilla härkätaistelu areenalle.

Pahin temppu?

(HP naurahtaa) pyörällä ajaminen ilman käsiä.

Mukavin temppu?

Onnistunut Moottorikelkka -stuntti Amerikassa. 

Pahimmat vammat?

Murtumia on ollut paljon ja joka puolella kehoa, mutta pahimmat vammat ovat henkisiä. 

Minkälaisia ihmisiä arvostat?

Ihmisiä jotka jaksavat uskoa unelmiinsa.

Haastattelu ja kuva: Zenka GarbaliKategoria: Arkisto 2014