Ajankohtainen artisti: Aste

Yösähinöissä 10.1 mahtavan keikan tehnyt Aste kertoo esiintyneensä aiemminkin diskoissa ja vastaavissa tapahtumissa. Varsinkin nuorempana, kun aloitteli uraansa yläaste-ikäisenä. Innostuksen musiikin tekemiseen ja esiintymiseen sytyttivät vuosituhannen vaihteessa aallon harjalle päässeet Eminem ja Petri Nygård. Asteella on ollut myös samoihin aikoihin punk-bändi, jossa hän soitti rumpuja. Taiteilijanimi on tullut lyhenteenä Asterixista. Nuorempana hän teki musiikkia Obelix-kutsumanimisen miehen kanssa. Esikuvikseen Aste mainitsee mm. Eminemin ja Rihannan, sekä PMMP:n. Hän myös pitää hyvistä sanoittajista ja tyypeistä, jotka tekevät omaa juttuaan.
Vuoden 2013 huippukeikaksi Aste sanoo esiintymisensä Weekend Festivaleilla, sillä se on elektronisen musiikin festivaali. Meno oli ollut mahtava ja suuri joukko ihmisiä vienyt tunnelman kattoon. Lempikaupungikseen Aste valitsee Lahden, koska se on; "Suomen suurin pikkukaupunki". Siellä ihmiset ovat kuulemma myös vähemmän pinnallisempia.


Haastattelijat: Hanna Ollinkoski ja Pinja SuvantoKategoria: Arkisto 2014