Yksi meistä valehtelee

Bronwyn, Nate, Cooper ja Addy sekä Simon. Bronwyn on huippuoppilas, mutta Nate on paha poika. Addy on tanssiaisten kuningatar ja seurustelee Jaken, Cooperin hyvän ystävän kanssa. Simon on lähes kaikkien vihaama juorusivuston ylläpitäjä, joten heillä kaikilla olisi motiivi murhata Simon. Heillä kaikilla on myös omat suuret salaisuutensa, joiden peittelemiseksi he tekevät melkein mitä vain.

Epämääräisen jälki-istunnon jälkeen Simon on kuitenkin kuollut, eikä kukaan saa ikinä tietää näistä salaisuuksista mitään. Paitsi siinä vaiheessa, kun joku jatkaa Simonin juorujen ylläpitämistä. Simon on kuollut, mutta joku haluaa silti paljastaa kaikkien näiden neljän pääepäillyn salaisuudet. Kukaan ei tiedä, kuka Simonin murhasi, mutta se on varmaa, että Simon haluaa kiusata muita vielä kuolemansakin jälkeen.

Bronwyn ja Nate ovat käytännössä toistensa vastakohdat ainakin alussa saadun mielikuvan perusteella, mutta loppua kohden heidän välilleen syntyy jotain jopa ystävyyttäkin vahvempaa. Heistä ja muistakin päähenkilöistä paljastuu paljon uusia puolia kirjan edetessä. Myös osa sivuhenkilöistä nousee joissain kohdissa esiin ihan uudessa valossa, eikä kukaan enää olekaan sellainen, mitä alussa luuli heidän olevan.

Jännittävä trilleri pitää otteessaan alusta loppuun saakka ja on yksi niistä, jotka voisi ahmia yhdessä päivässä, jos siihen vain olisi aikaa. Loppuratkaisu on vaikeasti arvattavissa, sillä kaikki vaikuttavat ihan yhtä syyllisiltä. Jokainen neljästä päähenkilöstä pääsee äänen vuorotellen, eli tarinaa seurataan neljän kertojan näkökulmista. Se tuo kirjaan paljon vaihtelua ja näkökulmia, mutta toisaalta myös johdattelee lukijaa pois oikean syyllisen jäljiltä.

Tämä oli kyllä varmasti yksi parhaista aikoihin lukemistani kirjoista!

 

Teksti:Laura LeväKategoria: Arvostelut